Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
pod umyvadlem je plastová trubka průměru zhruba 4-5cm. Instalatérskou pružinu/péro tam zasunu asi 1,5 metru a dál nejde - mám spíše dojem, že spíš než aby tam byl nějaký ohyb nebo zlom na potrubí, že je tam nějaká ucpávka z vlasů, možná i zbytky sádry (bohužel). Pružina je asi v té vzdálenosti 1,5 metru poškozená (zohýbaná/zničená) a samotná pružina je tak dlouhá tak, že se s ní musí za roh v koupelně, takže nejde napnout.Když jsem s tím otáčel doprava, tak jsem tam ulovil chomáč vlasů. Ale další pokusy selhávají. Bylo by zapotřebí asi většího tlaku a síly otáčení a hlavně asi jiného hrotu, tak aby se zapíchl a zavrtal do té ucpávky. Máte nějakou zkušenost jak tu ucpávku podomácku rozrušit?
Odpad nám končí pod barákem a máme studnu, nechci tam lít nějaké vyloženě sajrajty, i proto, že by to nemuselo pomoci a sajrajt by tam zůstal a hrozilo by že se dostane zpět do koupelny.
Nyní mě napadá koupit kratší pružinu, takovou kde je dobrý hrot a nebo která lze nasadit na vrtačku. Možnost B je zavolat si na to profesionály, ale radši bych kdyby vás napadly i další možnosti jak to podomácku udělat. Děkuji předem za nápady a zkušenosti s pružinami a dalším dostupným čištěním ucpávek.
Originální péro pro čištění odpadu má na začátku kuličku, nebo očko a na konci kliku. Já ale čistím odpad hydroxidem sodným. Nasypat trochu do odpadu a zalít horkou vodou. Zahučí, zaprská a je to. A pozor na oči, někdy to vystříkne. Lepší je nalít a odstoupit. Čistí spolehlivě.
Ten hydroxid sodný je k tomu přímo určen, není to žádná zakázaná akce. Koupí se normálně v drogerii.
Zdravím, těžko říci jaký hrot. Já mám na tom buď plastovou krytku a nebo u druhé jsem konec pružiny nahřál a trošku rozmotal. Tam je ale nebezpečí , že se může poškodit odpad. Nemusí se s ní chodit do druhé místnosti, aby byla celá napnutá , ale musí se to umět. Já mám 5m . Jednou rukou strkám do odpadu a druhou točím.
Jak rozrušit ucpávku - těžko říci. Ideální je toto řešit na místě , kde se dají odhadnout kolena a odbočky. Často ale pomůže profi pružina na el. pohon.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.