Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde zjistit Typ ložiska dle rozměrů?

Od: flodur® odpovědí: 10 změna:

Rozebral jsem bazénové čerpadlo, zadřené ložisko.Není na něm označení. Ložisko je asi jednořadé z obou stran s plechovými krytkami o vnějším průměru 38mm, vnitřním průměru 15mm, šířce 12,6mm. Hledal jsem na webu, bohužel se mi nedaří zjistit o jaký Typ ložiska se jedná. Poradíte kde bych dohledal správné označení.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jedná se s velkou pravděpodobností o ložisko SC0299Z, výrobce NTN, něco tady; ze zajímavosti jsem poptal našeho dodavatele ložisek NTN, gufero a dalších komponent; až budu vědět, dám info...něco získáte i odsud, položka 103064...

doplněno 17.07.18 07:59:

Jak jsem slíbil, tak činím...Ložisko SCO299-LUZCS24 by bylo k mání do dvou dnů za cca 2 000,-, do týdne za cca1 500,-Kč; je na skladu v zahraničí...takže řešením bude asi použití ložiska o vnějším průměru 35mm + vložka (nebo originál ložisko = skoro nová filtrace)

Jen doplním, jsou to ceny bez DPH...

oprava _ ložisko je SC0299-xxxx a ne SCO2xx

hodnocení

1x

Ložisko vámi uvedených rozměrů ve standartních řadách ložisek neexistuje.. Nejspíš se bude jednat o speciální, popř. zákaznické ložisko.

hodnocení

0x

pokud je to normální ložisko evropského charakteru, tím myslím metrické, ne třeba USA palcové, tak podle rozměrů je vyhledáš ve strojnických tabulkách. Ale když si ložisko pečlivě změříš, případně vezmeš sebou, tak tam kde prodávají ložiska Ti ho normálně dají, u nás v Brně to provádíme občas také, bohužel někdy je vyjiskřený popis obroušený, tak se musí podle rozměrů...

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím, vzal bych ho ssebou do specializované prodejny. Tam už si budou vědět rady.

jenda2*

Tak to si jenom myslíte. Nejbližší rozměr je 6202 RS s plastovým krytí. Vnější průměr je 35mm a budete muset nechat udělat redukci z polyamidu z 35 na 38mm. Samotné ložisko stojí kolem 50 Kč. Pokud si nekoupíte jiné čerpadlo.

instalater*

jenda2 - já s ložiskama jezdím do specializované prodejny do Brna a tam mi vždycky poradily. Buď máme na skladě , nebo objednáme nebo nedá se sehnat ale můžeme ti nabídnout něco podobného s tím, že si tam uděláš pouzdro. Nikdy se nestalo, že by mne nějak odbyly.

jenda2*

Pokud není ložisko v normalizovaném rozměru, tak jedině redukce přes pouzdro. Psal jsem snad něco jiného než vy?

hodnocení

0x

Podle rozměrů to vypadá na coulové rozměry - 1/2" je 12,7 mm- Vy máte změřeno 12,6 mm/ nějaká tolerance a je to/. 15 mm by odpovídalo 5/8" / 15,875 mm- nevím čím a jak přesně jste měřil/ a 1 1/2" je 38,1 mm. Tj u nás asi bude problém takovéto ložisko sehnat. Šrouby se dají ve speciálkách pořídit, ale ložisko coulové jsem nikdy nesháněl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]