Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze k pračce zapojit myčku?

Od: vodnena odpovědí: 10 změna:
Zdravím, kvůli prťavému bytu mám pračku v kuchyni a chtěla bych i myčku, takovou tu malou stolní na 6 sad. Momentálně mám pračku zapojenou přes dřezovou baterii. Jde to nějak udělat, aby byl přívod vody a odtok zapojený pro dva spotřebiče zároveň? Pračka je zapojená jakoby přes kohoutek, co je na baterii, tak netuším, jestli to ještě nějak půjde. Nechci shánět instalatéra, aby mi pak řekl, že to nepůjde. Dík za radu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já mám na studenou vodu napojenou pračku a na teplou vodu myčku. Výrobce to povoluje. Proto jsem ji koupila. *palec*

doplněno 14.07.18 06:30:

Mi teď došlo, že vy uvažujete o myčce, klterá je tak velká skoro jako mikkrovlnovka. Nedělejte to! Je to menší než si myslíte a nedáte do toho skoro nic. Sice píší, kolik že sad. Ale to je myšleno talíře a příbory. Budete mít plnou myčku i plný dřez neustále. A sežere vám to stejně tolik proudu a vody jako vysoká, úzká. *hej* Běžte se na ni podívat v reálu, obrázky velice matou. Kdyby to byl tak výhodný přístroj, nabízeli by ho všichni výrobci i prodejci. Všichni máme malé kuchyně a a šetříme. A přesto, neznám vůbec nikoho, kdo by ji měl.

instalater*
hodnocení

2x

Zdravím, ano při troše dobré vůle je možné všechno. Máte nástěnnou a nebo stojánkovou baterii? Pokud máte klasické umakartové bytové jádro, tak to jde napojit i v šachtě.

vodnena
hodnocení

Mrkněte na foto, to Vám asi řekne víc. Jinak jádro je z umakartu :)
Lze k pračce zapojit myčku?
instalater*

Je několik možností jak to udělat. Na konec té hadice dát téčko a od něj pokračovat k pračce a myčce. To vyjde nejlevněji a můžete po každém použití lehce uzavřít vodu - zvládne i laik bez nářadí. Další varianta je rozdělat to pod stolem ( pravděpodobně kovová trubka už z jádra ) nahradit to plastovou s dvěma výustky. ( vsadit 2x nástěnku. ) Toto vyjde dráž a je to pracnější. Další varianta je udělat rozbočení už v jádru a natáhnout hadice odtud. Další možnost udělat rozbočení za tou baterií , ale to by nevypadalo vůbec hezky.

Co se týče odpadu, tak máte pravděpodobně odpad od pračky do dřezového sifonu. Jak vede odpad do zdi, tak tam vsadit odbočku HT směrem nahoru do ní kolinko 32 a do něj nadomítkový pračkový sifon.

vodnena
hodnocení

Moc Vám děkuju za pomoc, jste moc hodný.
instalater*

Není zač. Kam mám poslat fakturu? *smich*

@instalater Fakturu pošli, až uděláš v jádru komplet rozvody od stoupaček. Vsadím se, že za tím umakartem je ještě pozink s fitinkama na koudeli. :) Musíš uznat sám, že je to celé hrůza.

vodnena
hodnocení

Celý byt je katastrofa. Barák postavený roku 1960 a byty v původním stavu. Tu hrůzu vám nepřeju vidět. Ale prý mám být ráda, že mám kde bydlet. Tak si chci udělat radost aspoň myčkou :-D Ale když jsme u toho, můžu dát vůbec myčku na pračku? Myčka má 20 kilo.

Počkejte. Vy chcete postavit myčku na pračku? To myslíte opravdu vážně? Chápu, když někdo nemá možnost bydlet v rekonstruovaném bytě, ale zkoušela jste se zamyslet nad tím, jestli tu myčku OPRAVDU potřebujete?

instalater*

Myčku na pračku dát smozřejmně můžete, ale nesmíte tu pračku zapínat.

Přečtěte si co psala -Babkazov- o malých myčkách. Celkem rozumný názor a máte to bez práce a zbytečně vyhozených peněz.

Já mám doma myčku už 13 let a je skoro jako nová. Je to ten větší typ a stejně ji používám tak 2x za rok. Většinou jsem doma sám a na tu trošku nádobí se to nevyplatí a v ruce je to rychlejší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]