Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepidlo na sklo nedrží-proč?

Od: misa503® odpovědí: 19 změna:

Dobrý den.

Potřeboval jsem přilepit zrcadlo ( 30x20cm ) na tabulku skla v prosklené verandě.

Prostě ve verandě na chatě je několik skel ( asi 35x25cm ) - přes ně je vidět do verandy.

Na jedno ze skel jsem chtěl přilepit to zrcadlo. Na doporučení v obchodě - čím zrcadlo přilepit - mi doporučili

lepidlo Mamut : ynaradi.cz/...

Kde se i píše, že je to je ideální lepidlo pro lepení zrcadel.

Takže jsem potřel celou plochu zrcadla tímto lepidlem asi v tloušťce 1mm a opatrně přitlačil na tu tabulku skla ve verandě. Při postupu druhý člověk se opíral o tabulku skla v protipohybu za zrcadlem, aby sklo ve verandě neprasklo.

Asi po 3týdnech zrcadlo samo přede mnou z toho skla ve verandě spadlo - do trávy, která je pod verandou - naštěstí se tedy nerozbilo. Koukál jsem nevěřícně na to. Lepidlo jsem lehce rukou ze zrcadla odloupl. Na skle ve verandě žádné zbytky lepidla nezůstaly. Tak mi to je divné, proč to lepidlo nedrželo? Obě plochy jsem před tím očistil lihem a nechal uschnout.

Děkuji za případné nápady a rady, čím to zrcadlo znovu přilepit na tu tabulku ve verandě? Aby jasně, že již spolehlivě drželo. Připomínám, že na ty skla ve verandě běžně prší, protože to zrcadlo bylo lepené z venku. Po nalepení toho zrcadla nejméně týden na něj nepršelo. Tak nevím.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Neodpovím ,jen že tento Mamut ,do tohoto výrobce co jste dal odkaz je jeden z nejlepších "mamutů".Zřejmě jsem někde udělal chybu nebo to lepidlo Vám či ve skladu v obchodě prošlo marazem.

hodnocení

Volal jsem do firmy DEN BRAVEN - také se tomu divili. Pošlou mi nové lepidlo. Mám poslat nějaká čísla z lepidla.

Mám příště lepit - dělat housenky na svislo po asi 1cm a nechat od kraje skla mezery.

Odmastil jsem před prací důkladně.

Ale houbeles kolegové rádci. I sklo na sklo přilepí mamut.V případě tazatele byla asi chyba ve vadné šarži lepidla nebo prošlo mrazem.Tímto jsem lepil dva nesavé věci na sebe (na keramický obklad a plsat a kdoví co vše) a drží jak židovská víra,pak jsem lepil obdobou, ale od jiného výrobce dokonce na čistý ometený od prachu beton a nedrželo,Kolega na firmě s tím přilepil obyčejné sklo do křídla dveří na pickupu š.felicia bez odmaštování (udělal sice blbost obyč.okenní sklo) ale drží to už prý minimálně pět let (jsem u firmy teprve 3 roky).Jinak silikon by to měl udržet také

hodnocení

2x

Nedrží to, protože jsi to špatně odmastil.

Odmaštění je základ a bez toho nemá cenu pokračovat.

Já když odmastím sklo technickým benzínem a nalepím na sklo silikon, tak po vytvrdnutí ho musím seškrábnout ocelovou škrabkou a nejde to snadno.

Takže kup buď odmašťovač ve spreji nebo technický benzín a sklo i zrcadlo řádně odmasti.

Lepidlo mamut je asi určeno pro lepení zrcadla na stěnu. Pokud ti nevadí, že přes sklo zvenku bude vidět barva lepidla, tak ho můžeš použít.

Asi vzhledově hezčí by bylo použít transparentní (průhledný) silokon. A když ho budeš nanášet, tak udělej třeba tři linky nahoře a tři linky dole. Pokud dáš lepidlo po celém obvodu, tak tam zalepíš vzduch a ten při zahřátí zvětší svůj objem a může ti zrcadlo časem odtrhnout.

hodnocení

Odmastil jsem to sklo - obě - důkladně lihem. Také jsem přilepil na jiné sklo, které bylo trochu prasklé ještě jedno slabé sklo navrch a to sklo spadlo také. To prasklé sklo je v rámečku, který je problém oddělat a vzhledem k chatě nám nevadí přilepení dalšího skla navrch. To sklo jsem lepil tak, že jsem udělal z lepidla malé kopečky, které se po přitisknutí vytvarovali do koleček - 9 koleček, které posílám. Kolečka šla oddělat lehce rukou. Takže je nesmysl, abych špatně odmastil 4 plochy.

Lepidlo na sklo nedrží-proč?
Lepidlo na sklo nedrží-proč? #2

Tak jestli chceš dělat výzkum, kde děláš chybu, tak si rozděl zadní stranu zrcadla nebo tabulku skla na čtvrtiny a kažkou čtvrtinu odmasti něčím jiným. Třeba jarovou vodou, lihem, technickým benzínem, acetonem.

Pak na každý čtverec vymáčkni stejné množství lepidla a toto lepidlo rozmáčkni do plochy a nech vytvrdnout.

Po vytvrdnutí zkus který odmaštěný povrch drží lepidlo dobře, který špatně a který vůbec.

Podle toho můžeš postupovat při lepení zrcadla.

A co je to za materiál na kterém máš ty body ze kterých spadlo zrcadlo? Z fotky se to jeví jako lakované dřevo. Dřevo je materiál který pracuje, takže by asi bylo lepší použít nějakou přišroubovanou lištu, která bude držet zrcadlo.

hodnocení

Ten materiál na kterém jsou ty kolečka je linoleum. Jenom jsem takolečka na to linoleum položil, abych ty kolečka z lepidla vyfotil. Chtěl jsem jen dokumentovat, jak daleko byla ta kolečka " přilepena " na lehce prasklém skle u verandy a tím i na skle, které jsem chtěl přilepit navrch toho prasklého skla. Také toto sklo spadlo a také se nerozbilo-naštěstí do trávy, která je pod verandou. V odmaštění to nebude, bude chyba v lepidle. Je zajímavé, že ale například nerezový roh ( asi 10cmx 3cm ) nad zvonkem, lepený na kachličky domu drží skvěle a pevně. A i další materiály - kachličky, lišty na zeď, šrouby do otvorů ve zdi,... vše drží bezvadně. Použiji jiné lepidlo - epoxid - na sklo

hodnocení

1x

MS polymery vytvrzují vzdušnou vlhkostí, to, že by byly jen na savý povrch je totální nesmysl. Pokud lepidlo lepí jiné povrchy, mělo by být funkční i tady. Pro některé aplikace je rádci uváděné odmaštění technickým benzínem nedostatečné. Vy jste ale správně použil líh (vhodnou alternativou je ještě aceton). Zeptám se úplně blbě: Sklo na verandě na chatě - jak dlouho tam je? Není přece jen možné, že nebylo dostatečně odmaštěné (mastný kouř z topení apod.)? A druhý dotaz: Týden nepršelo, možná totální vedro. - Není možné, že právě nedostatek vlhkosti - třeba sklo na jižní straně způsobil nesprávně proběhlou reakci? Tohle nevím /nejsem chemik/, je to jen nápad pro případné další pokusy...

hodnocení

Všechny plochy byly řádně očištěné lihem. Na chatě se topí tak maximálně 2x do roka a pouze suchým dřevem. Každé topení trvá maximálně 1hodinu. Je to spíše jakoby přitopení, když tam jsme v chladném počasí - na podzim, když je třeba ještě něco uvnitř dodělat před zimou. Skla na verandě jsou stará tak asi 40let. Nikde kolem chaty se minimálně 1km vzduchem netopí nikdy. Žádný oheň na zahradě neděláme. Totální vedro jistě nebylo, spíše pod mrakem celý týden, občas problesklo sluníčko.

111®
hodnocení

0x

myslím že to sklenáři lepí silikonem

Sklo se také dobře odmastí acetonem.

jofa*
hodnocení

0x

S tímto lepidlem, by Vám to rozhodně nespadlo. rostlinna-akvaria.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Názor,proč lepidlo nedrželo?Prostě Mamut Glue je lepidlo na savé podklady.Na zdi zrcadlo bude držet,protože zadní strana se s lakem spojí a stěna je savá.Na sklo nebo kachlíky lze bez problémů lepit silikonem různých typu.Lukopren je na lepení akvarií,ale je také dost drahý.Stačí jakýkoliv silikon.

JABRAKA

lepidlo
hodnocení

0x

Na dotaz neznám odpověď. Ale co tak na tabulky skla od verandy nalepit matnou, málo průhlednou ( se vzorem) tapetu určenou do sprchových koutů. Nám uvnitř sprcháče drží již 4 roky.

hodnocení

0x

Před 12 lety jsem lepidlo Mamut neznala a potřebovala jsem také nalepit zrcadlo. Koupila jsem Pattex, tu značku jsem znala. To zrcadlo drží dodnes.

Loni jsem si koupila "Lepidlo MAMUT GLUE CRYSTAL 290ml transparentní", kde také píší, že že je na sklo a tak dál. Vyhodila jsem to, vůbec to nedrželo. Nic.

listek
hodnocení

0x
Transparentní Mamut mi taky vůbec nedrží.
Z předmětů se dá lehce sloupnout. Zkoušeno na různých nesavých materiálech :(.

Ano, je to předražený podřadný výrobek.

Jak píši na začátku-ten v odkazu je jeden z nejlepších "mamutů"-jinka mám doma v zásobě cca deset různých lepidel a pže ja pakm jednoduché říci tamto je předražený šmejd.Zejména použiji-li lepidlo na papír a chci slepit porcelán! (jen pro příklad!) !Každé lepidlo má své použití!

Promiňte Diesel, ale já náhodou číst umím a ještě si ráda nechám poradit. Tak když jsem to lepidlo potřebovala, věděla jsem dobře na co a navíc jsem to konzultovala i s prodavačem. A toto lepidlo bylo opravdu k ničemu. Vůbec nemělo ty uváděné vlastnosti. Prostě šmejd. Jinak dále a ráda používám lepidlo mamut, ale to klasické, bílou pastu. Ne "Cristal".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]