Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup oken bez sloupku (štulp)

Od: kyticka777® odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, kupuji nová okna našla jsem plastová ale píší že jsou bez sloupku (štulp)co to je? A vadí to něčemu? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rqgs
hodnocení

2x

Štulp klady: bývá o chlup levnější, lépe vypadá (střed je užší), po otevření vznikne veliký otvor, který je možné využít třeba při stěhování. Zápory: druhá půlka lze jen otevřít, ne vyklopit. Rám je méně tuhý, může se kroutit, praskat omítka ve spárách, a oknem pak může foukat, možná i zatékat, nebo nemusí jít dobře zavřít. Štulp může vyžadovat častější seřizování aby okno dobře fungovalo.

hodnocení

1x
Česky se tomu říká klapačka a je to jen lišta na křídle, která kryje spáru mezi křídly okna.
U eurooken se dává jen ven, u špaleťáků je i vevnitř. Je na ni klička na otevírání okna.
Je to jen u dvoukřídlých oken.

hodnocení

0x

Od nás žádný okna nekupuješ.

Zeptej se toho, kdo ti okna prodává (nabízí).

Já si myslím, že jsou to dvě křídla a mezi nimi normálně bývá sloupek (stojka, vzpěra). Tady se asi nejprve zavře jedno okno pomocí páky ukryté v rámu okna a pak se zavře druhé okno.

hodnocení

To nekupuji. Jen jsem chtěla vědět, co je to ten štulp. Určitě se tu najde někdo kdo mi napíše s přesností o co se jedná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]