Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odhlučnit, zaslepit staré komíny ve zdech

Od: ladyk odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

bydlíme v činžovním pětipatrovém cihlovém domě z roku 1937. Dům je postaven tak, že sousedy není slyšet. Původní vytápění bylo tuhými palivy v každém bytě. Z toho důvodu je v podstatě jedna zeď v každé místnosti "prošpikována" komínovými průduchy. Tyto komíny se v součastnosti již nepoužívají. V přízemí sousedního domu otevřeli restauraci. Žel hluk se komíny neskutečně nese, takže i v 5 patře o půl noci zřetelně slyšíte hudbu a smích... Existuje nějaký způsob, jak komínové průduchy zvukotěsně vyplnit? Nějaká pěna, či něco, co by dokázalo vyplnit dutý prostor v celé délce komínu?

Moc děkuji za tipy.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, takto těžko říci, jestli se ptáte jako majitel (nájemce) bytu nebo jako činovník SVJ. Toto je situace, kterou by mělo řešit vedení SVJ - zjistit přesný zdroj hluku a zkusit nalézt řešení. Mně se totiž nezdá, že by se hluk mohl takto znatelně šířit komínem (a ještě až do 5. patra). Nemáte s vedlejším domem společný světlík? Není v něm nějaká nová vzduchotechnika z té restaurace? Nevětrají tam do světlíku otevřeným okénkem? "Nenapíchla" se ta restaurace s odvětráním do komína ve Vašem domě? Bydlel jsem v takovém činžáku a vím, že světlíkem je slyšet opravdu vše, ale komínem ani ťuk. Jinak, pokud se hluk nešíří jen po stěnách, ale opravdu komínem, tak by mohlo stačit tento vyplnit jen do výšky prvního patra (nemusel by být vyplněný celý sopouch). Jenže, o tom uvažujte, až zjistíte skutečnost a jak to je s tím únikem hluku. Zdravím!

hodnocení

0x

Máme nepoužívaný komín, podobně jako vy. Za údržbu ale všichni platíme. Přišlo mi to nesmyslné a chtěla jsem ve svém bytě ho zazdít. Všichni ale odmítli, to že musí udělat kominíci. Je pravdou, že už je to nějakou dobu, že to asi platit už nebude, ale to, že by váš problém mohl vyřešit kominík, to určit platí i dnes.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]