Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svářečka Einhel

Od: diesel® odpovědí: 5 změna:

Kolegové rádci potřeboval bych radu.

Jde o svářečku Einhel typ Euro SGA 170 Turbo mig/mag.Je určena pro sváření v ochranné atmosféře,ale je tu problém .Kamarád co jednu dobu pracoval jako svářeč (nerez v Pacovských strojírnách či jak se to jmenovalo) tvrdí že s tím strojem lze vařit i trubičkovým drátem,stejně jako svářečka na plněný drát z Lidlu.A proč se ptám-mám možnost si tuto půjčit,žel došel plyn,tedy CO2 a lahev již nenaplní- a neprojde revizí . No a pže nastali jisté skutečnosti,.prostě není peněz na koupi lahve,tudíž by šlo provést dané opravy plněným drátem .

PS na danou svářečku jsem žel nic nenalezl takže nevím nakolik použít data od SGA 150 či SGA 190

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jj*
hodnocení

0x
Drat bych nepouzival. Je to mizerna nahrada. Vemte hasicak Co2 a flasku obratte, pak nezamrzne...

hodnocení

0x
Lahev jde naplnit ale ne ofiko. Nebo dalsi moznost je ten hasicak.

hodnocení

No právě,několikrát mu ji naplnili, ale už odmítly-je ze sněhového hasičáku. někdo ten plněný drát chválí tak nwn.Ale každopádně Vám oběma děkuji.

Zkus se poptat primo na svar foru. Tam ti poradi ohledne plneni i dratu.

jenda2*
hodnocení

0x

Pro trubičkový drát vyžaduje některá svářečka obrácenou polaritu na hořáku (-). Cena drátu je velká a naplnit CO2 láhev z hasičáku provádí kdejaká prodejna se svařovací technikou. Já si flašky plním potravinářským CO2 přes trubičkový adaptér. Plnící musí být vždy větší.

SGA 170 je naprosto v pohodě. Je to ale minimum. Vhodnější je 190 pro vyšší proud. Podávací kladka má drážku i pro 0,9 plněný drát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]