Nejste přihlášen/a.
Ahoj, máte někdo zkušenosti,jak odstranit zápach z myčky? Máme vestavnou myčku Ariston- už není nejnovější a při prvním našem použití fungovala v pořádku a žádný zápach nebyl. Problém začal v okamžiku,kdy jsme se rozhodli myčku vyčistit "čistící tabletou Finish". Zřejmě od té doby nádobí zapáchá jak "starý,propocený,zatuchlý hadr" Nicméně problém může být jinde. Myčku jsme kompletně očistili - od filtru až po odpadovou hadici. Filtr je krásně čistý,odpadová hadice je nainstalovaná ve správné poloze,tudiž nehrozí,že by se voda vracela + hadice je vyčištěná. Pro jistou jsme vyčistili Freddem dřez,ke kterému je myčka připojena. Vystřídali jsme i tablety do myčky - Somat,Finish,Jar a teď jsme zkusili z Lídlu W5 all in. V poslední řadě jsme nasypali do myčky jedlou sodu a kyselinu citronovou. Přes velké úsilí nádobí stále smrdí a nejhorší je,že ikdyž ho umyjete normálně,tak ten smrad na nádobí zůstává.Nejhůř jsou na tom sklenice,talíře,příbory. Dvířka od myčky ihned po umytí otevíráme. Stal se tento případ také někomu a vyřešil jej? Děkuji za odpovědi.
Líbí se mi dokážeš popsat co všechno jste udělali, jak jste myčku vyčistili a že nádobí stále smrdí.
Za první - existují čističe myčky. Tyto přípravky se dávají samostatně do myčky (bez nádobí).
Za druhé - prohlídni si prostor okolo spodní těsnící gumy dveří myčky. Tam se totiž dostávají a usazují nečistoty, které plavou na hladině vody. Určitě tam najdeš jednu z příčin problémů.
Za třetí musíš hledat další místa ve vnitřním prostoru myčky, kde můžou být usazené nečistoty a tyto místa očistit.
(doma mámě skleněné talíře a nerezové příbory a ještě jsem nezažil, že by po ručním umytí bylo nádobí cítit. Jedině snad, že bys používal plastové nádobí a příbory. Ty možná chemie v myčce dokáže narušit a pak mohou být cítit.)
Ještě můžou být nečistoty v mycích ramenech a tryskách. Ty taky zkontroluj a vyčisti.
Ahoj, a to je jen popis zkrácené verze,co všechno jsme čistili. Všechny možnosti od bodu 1-3 jsme již zkoušeli. Pochopitelně,že čistící prostředek se dává do myčky samostatně bez nádobí :D Myčka je krásně čistá a nikde nejsou zbytky jídla-trysky,filtr,víčko od soli,těsnící guma,spáry atd. Nejvíc zvláštní je,že ikdyž se člověk chce zbavit toho zápachu z talířů,následně po umytí v myčce,může se snažit talíře umývat ve velkém množství jaru a ono nic
Během osmnácti roků jsme pořídili dve myčky, myji na čtyřicet a nikdy nezapáchala, žádný čistič nepoužívám. Kdyby se mi to stalo, použila bych čistič a zvolila nejvyšší teplotu. Po skončení mycího cyku vždy dvířka nekchám pootevřené, aby pára vyšla. Stalo se mi to u pračky, pomohla láhev octa a sáček jedlé sody, do myčky navím.
Zkusíme použit ten program s nejvyšší teplotou ale už jsme ztratili naději. Ihned po skončení cyklu myčku otvíráme,aby nádobí nezatuchlo ale ono stejně zatuchlé je Ještě zkusíme ten ocet a pak už odmítám s tou myčkou pracovat a vrátíme se pěkně k ručnímu umývání.
To ale není řešení tvého problému.
Musíš najít zdroj toho zápachu a ten odstranit. A to musíš udělat sám, protože na dálku já ti jinak než psaním nepomůžu.
Ještě odmontuj vypouštěcí hadici myčky někde ze syfonu a dej ji nějak provizorně se závažím do dřezu. Při vypouštění vody z myčky se dívej jak voda odtéká a jestli se ti voda nevrací ze dřezu zpátky do myčky.
Já jsem měl myčku několikrát rozmontovanou a když myčka odčepá vodu po umývání, tak na spodu myčky může zůstat odhadem půl litru vody. Pod myčkou je pak oběhové čerpadlo, topné těleso a nějaké hadice. Možná že 1litr vody tam bude. Tam je voda téměř neustále v pohybu, takže se tam nějaké nečistoty neusadí.
Ještě je možné, že máš vadný výměník tepla. Ten předehřívá vodu do myčky pomocí tepla odpadní vody. Pokud by tam někde byla díra, tak by nečistoty mohly cirkulovat v myčce.
Takže napřed pomocí zrcátka a světla prohlídni všechny zákoutí dvířek myčky a potom buď ty nebo servisák musí začí demontovat myčku a hledat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.