Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlahový polystyren

Od: shinok odpovědí: 7 změna:

Jak rozložit polystyren pod podlahové topení? V přízemí dám 2 vrstvy polystyrenu EPS 100S 80mm+50mm. Jak to udělat v patře, kde potřebuju jen 30mm polystyrenu. Jen 30mm, nebo 20+10? I tady můžu použít EPS100S nebo něco jiného... díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

Začal bych tím, jestli potřebuji v patře tepelnou izolaci. Pokud usoudím, že ne, tak použiji cokoliv funkčního a dle své peněženky.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud je pod podlahou vlastní místnost,tak stačí jen systémová deska z PS tvarovek.Pokud je dole cizí byt,tak pod systémovku stačí 10 cm polystyrenu,s dostatečnou tepelnou izolační schopností.Systémovku je možno ideálně zakrýt suchou podlahovkou.Na ni třeba vinyl krytinu.

JABRAKA

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím, záleží také trošku na tom, co ti vede po podlaze. Pokud tam máš vodovodní trubky a elektriku tak bych dal dole prvně tu 50ku a potom teprve 80. nahoře bych dal jenom tu 30 a 10 použil kolem stěn jako dilataci. Překryl folií a dal podlahové topení na spony. Systémová deska je zbytečně drahá. V patře nepotřebuješ tak kvalitní íizolaci, aby jsi to překrýval dvěma vrstvama. . Podlaha pod polystyrenem musí být perfektně rovná - všimni si na některých novostavbách jak mají utržený sokl od podlahy - křivá podlaha a polyš s betonem(anhydritem) si sedne . Do koupelny nedávat anhydrit ale něco na bázi cementu.

Před vylitím podlahy musíš přesně vědět jaká kde bude krytina a podle toho zvoli výšky podlah. Např když budeš mít v koupelně dlažbu a vedle na chodbě lino , tak musíš koupelnu výškově utopit, aby jsi měl všude stejnou výšku podlahy- často se na to zapomíná a pak je schodek a nevycházejí ani obložky dveří.

Podlahovka průměr 18 a max. 120m na okruh - 16m2 rozteč 15 . U francouzských dveří 7,5 cm.

shinok
hodnocení

V patře to položím jen na beton který je rovný to je ok,,,ale v přízemí jsem teď natahal lepenku a v místě kde se přeplátovává je schodek asi 5mm, kde se sejdou 3 lepenky tak i něco do 1cm... Mám takové nerovnosti řešit? nebo rovnou na to můžu klást polyš (musel bych to asi nějak dorovnávat pískem do ztracena jinak nevim)

shinok
hodnocení

čistá výška podlahy by měla být 20cm, dávám 13cm polyš, reflexní folii, trubky pr.16,, anhydrit celkem 6cm, plánuju dlažbu a plovoučku ,,, obojí má cca 1cm takže udělám anhydrit všude na stejnou výšku tedy celkem 19cm

instalater*

Já osobně bych ty nerovnosti řešil. Vím co to je stavět barák. Stavěl jsem dva. Člověk je utahanej a chce to mít vše rychle za sebou. Ono se to ale potom časem vymstí a je to časově i finančně daleko nákladnější. Ta 16tka se mi moc nelíbí, ale ty musíš vědět co si můžeš dovolit. Kolik tam máš okruhů a jaký čerpadlo a rozdělovač. Já mám 2 rozdělovače bez čerpadla po 5 okruzích plus 4 radiátory a táhne mi to jedno čerpadlo u kotle.

instalater*

Pár fotek ze stavby jak to potom vypadá... podlahy.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]