Nejste přihlášen/a.
Mám na konec zahrady dovedenou v zemi PE trubku 32, zde je opěrná zeď . Na zeď bych rád přimontoval kohoutek pro hadici na zalévání.
PE trubka mě končí v zemi. Existuje nějaké koleno nebo redukce kde bych na jednu stranu přidělal PE trubku a na druhou třepa PPR trubku s kolenem a závitem pro kohoutek. Nebo se to řeší úplně jinak?
Dík za nápady
Asi najjednoduchsie je pokracovat s PE trubkou nad zem. V zemi pouzite koleno pre PE trubky. Na stenu potom osadte PE nastenku a do nej zamontujte kohutik. Netreba nic zvarat a asi to bude aj najlacnejsie.
Druha moznost v zemi koleno - prechod PE / vnutorny zavit. Do neho nasledne nasrobovat pozinkovanu trubku, ktora bude priamo cuhat zo zeme a kohutik na nu cez pozink. koleno. Pozinkovana trubka bude samonosna, netreba nic prichytavat ku stene.
Kohuty namontujte rovno dva za pomoci T-cka. Na jednom budete mat hadicu na rychlospojku, na druhom bude kovovy hadicnik s laminarnym usmernovacom toku a mozte z neho pustat vodu do konve bez toho, aby ste sa pocakali. Z plastovych koncoviek pre rychlospojky voda desne strieka vsetkymi smermi.
Co vím, tak na PE trubky jsou šroubení, které se zařízne do obvodu trubky. Na druhém konci šroubení můžeš mít vnější palcový závit. Na vnější závit už můžeš našroubovat něco ze sortimentu PPR tvarovek.
Jak se to řeší ti poradí tam, kde prodávají vodoinstalační materiál.
Když jim řekneš jaké potrubí tam máš a jaký kohoutek tam chceš tak ti poskládají celou sestavu. Pokud ti něco nebude vyhovovat, tak to na místě pozměníš a máš to.
Řešil bych to vhodnou svěrnou spojkou, jako například fepol.cz/... a pak pokračoval dle libosti.
K uvedenému řešení mám jednu připomínku. Neznám místní poměry, ale mám osobní blbou zkušenost s plasty a UV zářením PVC odchází, PE odchází (oranžové chráničky, černé jsou UV-stabilní), s PPR zatím nemám zkušenost. Možná pořešit nějaké odstínění? Ovšem, pokud to není na přímém slunci, tak to snad nebude tak horké...
To KG-čko v kterém to je protažené docela drží. Máme z něj na baráku okapové svody /měděné ukradli/, je tu tak 8 let a drží, jen barvu úplně ztratilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.