Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nátíral jsem plechové zárubně Balakrylem UNI a Eternalem na kovy. Jak vše zaschlo.. všiml jsem si, že pokud zkusím do nátěru zaškrábnout nehtem, zůstane tam po této akci památka. Když ale škrábnu do starého nátěru dvěří, nátěru který byl realizovaný před 35 lety, tak po nehtu není ani památky. I kdybych se snažil sebevíc. Čím to je? Jediné, co mě napadlo, je rozdíl mezi ředidlem ředitelnými barvami a dnešními vodovkami. Má někdo ale reálnou odpověď?
Je rozdiel medzi suchou farbou a vyzretou farbou. Suche to je za par hodin. Vyzrievanie moze trvat aj tyzden. nechajte to na pokoji a vyskusajte do toho dlabnut za mesiac.
Nátěr Balakrylem UNI je starý 6 měsíců, Eternalem cca týden ale mechanická odolnost minimální. Pokud oba nátěry škrábnu nehtem, je tam stopa, stačí i lehce. U starého nátěru desítky let, bych si nehet vyvrátil z lůžka a přesto žádná stopa poškození. Takže, kde je chyba? Nakoupit ředidlové barvy? Nebo je chyba v tom, že barva nemá lesk? Když jsem natíral trubky Balakrylem, bílou lesklou barvou na topení, odolnost je zdá se výrazně vyšší. Je tu nejaký natěrač?
Asi jste někde udělal chybu. Mám takto zárubně natřeny několik let a vše je ok. Ale po roce od natření balakrylem jsem je pak ještě vzal bezbarvým lakem.I když to byl balakryl těsně porevoluční takže možná kvalitnější?!Nevím!
tak, tak, syntetika je syntetika. Kvalitní, hladký, trvanlivý nátěr.
Sebelepší nátěr futer balakrylem, i když je to lesk, není tak hladký a lesklý jako nátěr syntetikou. Balakryl se výborně hodí na různé nátěry plechů, laviček, apod. kde oceníte, že je rychle zaschlý, nemusíte se patlat ředidlem apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.