Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace novych svetel

Od: martins* odpovědí: 3 změna:
Zdravim. Jsem laik, takze popisu problem pro nekoho asi dost jednoduse. Koupili jsme s pritelkyni byt. Mame svetlo v predsini, pak za nim na zachode a za zachodem v koupelne, vsechny tri jsou na jednom jistici. Stara svetla normalne fungovala. Po demontazi a instalaci novych svetel predsin sviti, zachod sviti, ale svetlo v koupelne svitilo velmi slabe tak na 1/3 vykonu a pak prestalo svitit uplne. Kdyz dam svetlo jinam funguje. Jedine co jsem schopny zkontrolovat je vypinac ktery je funkcni.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

no tak si pozvěte odborníka, pokud jste to zapojil správně, mělo by to svítit také správně. Kontrola vypínače nestačí.

hodnocení

0x

Může to být přerušený vodič někde v krabici. Byl tam např. volný spoj, který se hřál a pak velký přechodový odpor. To by odpovídalo tomu, že světlo svítilo slabě. Taky to může být přerušený vodič v kabelu (pokud je to hliník, už jsem se s tím taky setkal). Hliník se v určitém místě rozpadl na prášek. Pak se spoj přerušil a světlo zhaslo. Asi to ale těžko opravíte sám, zavolejte elektrikáře.

jenicek*
hodnocení

0x
Je možné že je někde volný spoj a tím že jste rozsvítil,vznikl přechodový odpor a spoj "uhnil" úplně. Toto je tak na úraz el.proudem nebo požár. Volejte odborníka ať se na to mrkne a popř.proměří a opraví uvolněný spoj. Ale hlavně ať to NENÍ nějaký vesnický"všekutil vševěd" !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]