Zdravim. Jsem laik, takze popisu problem pro nekoho asi dost jednoduse. Koupili jsme s pritelkyni byt. Mame svetlo v predsini, pak za nim na zachode a za zachodem v koupelne, vsechny tri jsou na jednom jistici. Stara svetla normalne fungovala. Po demontazi a instalaci novych svetel predsin sviti, zachod sviti, ale svetlo v koupelne svitilo velmi slabe tak na 1/3 vykonu a pak prestalo svitit uplne. Kdyz dam svetlo jinam funguje. Jedine co jsem schopny zkontrolovat je vypinac ktery je funkcni.
Může to být přerušený vodič někde v krabici. Byl tam např. volný spoj, který se hřál a pak velký přechodový odpor. To by odpovídalo tomu, že světlo svítilo slabě. Taky to může být přerušený vodič v kabelu (pokud je to hliník, už jsem se s tím taky setkal). Hliník se v určitém místě rozpadl na prášek. Pak se spoj přerušil a světlo zhaslo. Asi to ale těžko opravíte sám, zavolejte elektrikáře.
Je možné že je někde volný spoj a tím že jste rozsvítil,vznikl přechodový odpor a spoj "uhnil" úplně. Toto je tak na úraz el.proudem nebo požár. Volejte odborníka ať se na to mrkne a popř.proměří a opraví uvolněný spoj. Ale hlavně ať to NENÍ nějaký vesnický"všekutil vševěd" !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.