Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Penetrace, jakou

Od: karelp* odpovědí: 7 změna:

Zdravím.

Chci obložit kachličkama sádrokarton a dřevotřískovou desku. Jakou penetraci na to použít?

Děkuji za radu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

tak na SDK asi jakoukoliv a na tu dřevotřísku bych použil adhezní můstek. a, pokud je to do koupelny, tak bych použil i hydroizolaci.

Jasně použít cokoliv i když to není třeba,hlavně že to bude několikrát dražší!

hodnocení

1x

Otázka je též co myslíte těmi kachlíčkami. Pokud vím, tak kachle se používaly na stavbu kachlových kamen. Obklady je možné provádět různými materiály, které se také různě chovají. Počínaje obkladačkami a konče třeba dřevem, nebo různými ozdobnými deskami.

hodnocení

0x
Osobně bych žádnou nepoužil.Proč?Protože to bude držet i bez penetrace.Ani pískovou-kontaktní můstek.Tento jsem nepoužil ani na umakart na jádru v paneláku a drželo to až do demolice-žádná se neutrhla,zlomila,vytrhla s kusem umakartu .
Maximálně den,dva dopředu natáhnout filmem lepidla a pak,po vytvrzení normálně odkládat.

karelp*
hodnocení

Je pravda, že v koupelně jsem kachle lepil jen silikonem. Zdrsnil jsem povrch a nalepil. Žádný problém.

Jen nevím jak na sádrokarton a dřevotřísku, nemám s tím zkušennosti. A radši se zeprám. Ten sádrokarton budu lepit na zeď a pak na něj kachle, je to jen u sporáku. A na zádovinu dřevotřísku a nebo sádrák, ještě nevím.

jabraka*
hodnocení

0x

Na tak rozdílné materiály bych použil překrytí stěn lepidlem s perlinkou.Po zatvrdnutí už bude mít povrch kvalitu jako štukovaná zeď a lze na nej lepit jako na zdivo.Totéž jsem používal i na umakart.

JABRAKA

Jasně proč to neprodražit o pytel lepidla navíc a balík perlinky!

ZBYTEČNOST i na UMAKART. Osobně jsem několikrát použil svůj a kolegů z bývalé firmy postup (u sebe jsem ani neodmaštoval) jen jsem přejel umakart šmirglem a hned poté máznul filmem lepidla, druhý den pak běžný postup tj. zubákem nátáhnout lepidlo a klepat obklad Ani jedna za deset let do další rekonstrukce neodpadla,vše drželo skvěle a ani jedna obkladačka (20x20cm) se neutrhla ,neodloupla. Na každé zůstalo lepidlo a kusy umakartu! BEZ nezbytné (dnes nezbytné) penetrace,perlinky a lepidla navíc!

Navíc kolego Jabrako -obkládat na naštukovanou stěnu je prasárna!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]