Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jak probíhá prošetření stížnosti na městské části - na přestupkové komisi. Naše "bezva" sousedka nám mete bordel z balkona dolů na náš balkon. Teď dokonce udělala i to, že to začala mést přímo v místech, kde je vchod. Už toho mám plné zuby. Nemohu vůbec balkon používat. Chci ji udat na městské části na přestupkové komisi. Ale toto nejde snášet prostě do nekonečna. Dělá to zcela vědomě. Nehledě na to, že si ten bordel nosíme domů. Tady toto uklízení mne stojí peníze, práci, čas. Bohužel obtěžuje jenom nás - bydlíme pod ní jenom my, takže svědci nejsou.
Chtěla jsem se zeptat, když napíši stížnost na městskou část, jak to bude probíhat? Děkuji za odpověď.
Sežeňte si hlavně dostatek důkazů, jinak to bude tvrzení proti tvrzení a nedosáhnete ničeho. Na úřadě podáte stížnost, sepíšete co se děje a dále necháte úředníky pracovat. Ti pozvou dotyčnou na úřad na vysvětlení a pokud dále rozhodnou.
Na odbor správních činností, popřípadě přímo přestupkového oddělení může podat stížnost ústně nebo písemně kdokoliv.
@zuhud tak to smeťte na lopatku a jděte to dané sousedce ukázat. Nejdříve slušně se s ní o tom pobavte.
Když to nepůjde po dobrém, tak i po zlém a klidně ji to nechávejte u dveří.
To tu bohužel už bylo. Vypla si zvonek, moc dobře ví proč. A když jsem jí ten bordel vyklopila na rohožku, tak jej smetla a hodila nám ho na rohožku zpátky. Nechci to ale už dělat, protože aby si ona neopatřila něco na nás, aby se to neotočilo proti nám. Já už jsem přemýšlela, to smést, dát do pytlíku a pověsit jí to na kliku. I do schránky jsem jí to nasypala. A prostě nic. S normálním člověkem se domluvíte, s ní to nejde ani podobrém, ani po zlém, a hamba ji evidentně taky neliská. Víte kolikrát jsem ji přistihla, a řvala na ni na balkoně, ať to nemete dolů? Tisíckrát? Myslíte si, že to k něčemu bylo? Nebylo.
Aha, takže už jste si tím prošla, tak to beru zpět. To by jste se točili v začarovaném kruhu, já tobě na rohožku, ty mi na rohožku.
No já bych použil důraznější síly, ale nebudu doporučovat. Zkuste ten úřad, ať paní ví, že si to nenecháte líbit.
A to nemluvím o tom, že když se stříhá, tak vlasy hází taky dolů. Mohla bych si opatřit důkaz, přes DNA, že jsou její. Jenže kdo vám to dneska udělá, že?
NIkdo, protože nikdo nezíská její vlasy pro porovnání DNA: A soudy se tím zabývat nebudou.
Sousedské vztahy můžou být někdy opravdu tvrdé.
Klidně doporučte. Nechci dělat bordel v baráku, kvůli lidem - postavili by se automaticky proti nám. Bohužel. Takže tudy cesta nepovede taky. Navíc má vyplý zvonek a neotevře vám - opět ví moc dobře proč a ví, co bude následovat! Jedině ji zastihnout venku, ale chodí ven, jenom když je přítel v práci a když jsem jí něco řekla já, tak mi řekla, že to nedělá a šmitec. Takže jak chcete s takovým člověkem hnout? Je mi z ní naprosto zle a nejraději bych jí flusla do ksichu.
Já její vlasy mám. Stačí je seškrábat z parapetu. Jenže kdo vám udělá testy DNA? Toto už je na soud. DNA jí může právě přikázat jedině soud.
To už jste měla mít dávno zdokumentovaný- fotky, videa. Vy půjdete na úřad jen podat stížnost. Poté si zavolají sousedku a s ní to projednají. Vám pošlou vyrozumění.
Já cca před 15 lety podávala taky stížnost na sousedy a během 14 dní byl klid.
Bohužel, nechtěla jsem tu rozdmýchávat zlo. Myslela jsem si, že ji to přejde. Napřed jsem ji v klidu domlouvala, pak křičela. Takže mi nic jiného nezbývá, než ji prostě udat.
@zuhud - když napíši stížnost na městskou část, jak to bude probíhat?
Obecné info zde
Oznámení přestupku - praha-bechovice.cz/...
Projednání přestupku - poradte.cz/...
@zuhud - jenom tak čistě mezi řečí: A ono se může natáčet beztrestně?
Za určitých okolností ano - je k tomu rozhodnutí NSS a stanovisko veřejného ochránce práv - v odůvodněných případech lze podle ochránce připustit audio či video nahrávku pořízenou bez souhlasu zachycené osoby jako důkaz ve správním řízení, pokud jsou přitom naplněny podmínky ust. § 5 odst. 2 písm. e) z. č. 101/2000 Sb.
Jednak je dobré pořídit dokumentaci (fotky, video) a pak: Až vám to tam zase namete, obratem zavolejte Městskou Policii a nahlašte jim to. MP by pak měla zařídit prošetření, případně promluví se sousedkou a poučí ji i ve směru případného potrestání.Teprve pokud to k ničemu nepovede, zavolejte je znovu a trvejte na předání případu do správního řízení (tedy té "přestupkové komisi", která už dávno neexistuje).
@zuhud: Promiňte, ale nehledejte, proč a jak to nejde, ale hledejte způsob, jakto půjde!
"Víte kolikrát jsem ji přistihla, a řvala na ni na balkoně, ať to nemete dolů?"
A vy to neumíte zadokumentovat?
No jo, ale jak chcete zdokumentovat padající smetí? To prostě nezachytíte. A jí na balkon nevidím, bydlím níž, abych dala třeba kameru, aby ji natočila a tím si opatřila důkaz proti ní. To je právě ten problém.
Pokud ukážu policii smetí na prádle? Tak to k něčemu bude?
To jo, ale snažím se to postavit tak, abych měla nezvratné důkazy. Jinak to bude tvrzení proti tvzení.
A jak to chcete zadokumentovat, když ona na chvíli přestane, a než si pro něco dojdete, je to pryč. Stejně na kameře nebude nic vidět. Zdokumentujte prach, špínu a bodlinky. To není tak jednoduché. A seďte na balkoně a čekejte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.