Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak často měnit anodu v bojleru?

Od: jim1 odpovědí: 8 změna:

Ahoj,

Máme doma bojler Dražice. Vytápěný plynovým kotlem ,ale je možno topit i elektricky. Asi 2 roky starý, takže docela nový. Jak často by se na něm měla měnit magneziová elektroda aby neproreznul? Já vím že dost lidí ji nemění, což na těch starších bojlerech s tlustšími stěnami asi tolik nevadí, ale na tom novým, lehčím než ty starý modely, určitě ošizeným bych to asi moc neriskoval.

Na čem záleží opotřebení elektrody? Na tvrdosti vody asi moc ne ,na pH vody, ...? Jak často měníte (na novým bojleru)?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

milos*
hodnocení

0x

Já měl bojler v provozu 8roků a záčal mě téci právě v prostoru kde je anoda,takže jsem se rozhodl koupit bojler nový,také i proto,že jsem byl zvědavý v jakém stavu je uvnitř.Začal jsem totíž použivat magnetickou trubku,kterou jsem si nechal namontovat do přívodu studené vody do bojleru a která pracuje bezůdržbově a narušuje vodní kamen v bojleru.Ten minulý bojler byl totíž děsně moc zanesený tímto kamenem a také i hodně rezavý.Po sundáni bojleru,jsem zjistil to,že bojler je uvnitř absolutně čistý a bez žádných usazenin,avšak magneziová anoda byla ve stavu nepoužitelném,to jest ůplně zrezavělá,takže stačilo jí jen vyměnit za novou,jinak se má měnit po dvou až třech letech,já to neudělal a tohle jsem poznal.

knick
hodnocení

0x
Právě jsem měnil v dražickym bojleru 100l - elektrickym po 6ti letech provozu. Vyrobce uvádí, že její výdrž je vypocitana na cca 2 roky, podle tvrdosti vody a ma se bojler vyčistit. Zjistil jsem, že by anoda ještě pár let vydržela, moc jí neubylo, ale byl na ní nevelký nános vod. kamene. Ani bojler nebyl moc zanesený, cca 1 litr sajrajtu. Toť má nedávná zkušenost. Zd.

hodnocení

0x

Dobrý den, já neodpovídám, ale zajímá mě, kde je ta anoda? Manžel není doma a před měsícem jsme právě dávali nový bojler té firmy. Ten předchozí nám vydržel 23 let než začal téct. Opravdu se dá životnost bojleru prodloužit a jak se čistí? Děkuji za odpověď.

111®
hodnocení

0x

když jsem letos po x letech repasoval boiler Dražice, pořídil jsem foto tady pokoukejte zbytek elektrody je vlevo na staré přírubě, na nové je namontovaná vpravo plhal.pavel.sweb.cz/...

Jak často měnit anodu v bojleru?
Jak často měnit anodu v bojleru? #2

vernon
hodnocení

0x
Nevyplatí se to. Bojler rezne stejně, zanáší se sajrajtem a do deseti, patnácti let je na vyhození. Nový nestojí tolik.

111®
hodnocení

0x

celá repase bojleru Dražice přišla na 880,-Kč, novej bojler je podstatně dražší, nádoba zevnotř lesklý smalt... práce provedena osobně, takže servisák zdarma..*smich*

hodnocení

0x

Ja měním cca po 3 až 5 letech. Brojler dražický cca 15 roků a pracuje. Na foto je cca 4 roky stará a nová elektroda.

Jak často měnit anodu v bojleru? #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]