Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám tento problém.
Vždy, když přijedu po týdnu na chalupu tak mě po zapnutí hlavního vypínače spadne tak třikrát až čtyřikrát jistič, aniž by byl zapnut jakýkoliv spotřebič. Po čtvrtém nahození jističe už celý víkend pohoda. Po týdnu se zase vše opakuje. Dělá to už od konce zimy, co jsme tam letos začali jezdit. Už jsem ten jistič i vyměnil za nový a nepomohlo to. Přitom kdyby byl někde zkrat, tak to snad bude vyhazovat pořád. Je to záhada.
Nesetkal se prosím někdo z vás s podobným problémem a pomohl mi radou kde hledat příčinu?
Tak za první: na dálku a po internetu se nedá chyba ani odhadnout.
Kdyby bylo v elektrice všechno v pořádku, tak jistič nevypadne.
Zkus ten jistič vypnout před nahozením hlavního jističe. Pak nahoď i ten problémový jistič.
Máš u jističe i elektroměr? Pokud tam není připojený žádný spotřebič, tak elektroměr nepřipočítá žádnou elektriku.
Jinak musíš od někoho půjčit klešťový měřák na proud a nebo si zavolej elektrikáře, který zkusí chybu najít.
Dobrý den, pouze odhad možné příčiny (měl jsem podobný problém) - někde máte mokré dráty (asi po té zimě někde vedení zvlhlo). Nemáte někde vlhkou zeď po zatékání vody nebo podezdívku? Zdravím!
mobi - o měřáku, který by to místo eventuálně našel, nevím. Já to měl snadné, protože jsem viděl mokrou zeď (zatékání od balkónu), kde bylo el. vedení. Nejdříve to jistič udržel, ale na elektroměru se "točil" odběr i při vypnutých spotřebičích (elektrikář říkal, že to "topilo" do zdi). No, a později už jistič vyhazoval. Ale, je fakt, že se už neudržel ani později - a u Vás později drží.
Moc děkuji za odpověď.
Taky mám podezření, že se jedná o nějakou vlhkost. Mě pouze zaráží, že jistič v krátké chvíli čtyřikrát spadne a pak už dva dny ne. Jako by se to někde po několikerém zapnutí krátkodobě vysušilo. A pak po tom týdnu bez proudu opět znovu navlhlo. Tato dedukce sice zní hodně dětinsky, ale nic jiného mě nenapadá. Myslíte, že ohnisko oné případné vlhkosti může identifikovat nějaký měřák?
určitě jde provést měření izolačního odporu vedení a postupným rozpojováím okruhů najít ten problematický. Padá jistič je málo informací, který? hlavní, zýsuvkový ,světelný jistič konkrétního okruhu, jistič od vedení ve sklepě atd .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.