Lidičky...Jsem úplně z toho nešťastná...Byl u nás podomni prodejce ,chtěl znát ean kód elektřiny..Bylo to tak narychlo ,ze jsem mu ho sdělila ,ale nic jsem mu neukazovala ani nepodepisovala... určitě to byl nejakej podvodník...Došlo mi to až za par minut ,co byl ten chlapík pryč...Stalo se to někomu? Mám hrůzu ,ze muže tuto informaci zneužít k nějaké smlouvě k dodávce elektřiny apod... Mate někdo info?
Dobrý den, info mám takové, že to byla chyba. Stačí si uvědomit, že Váš současný dodavatel (distributor) elektřiny nemá žádný důvod chodit po lidech a zjišťovat údaj, který už zná (má ho ve smlouvě a ve firemním PC). Takže, ona osoba (o které nic bližšího nepíšete) má nějaký záměr, který poznáte časem. Zdravím!
doplněno 05.07.18 08:30:
alli - no, pokud jste si nevyžádala návštěvu někoho z BE a jste u ČEZu, tak Vám mělo být jasné, že jde o snahu získat nového zákazníka (ukrást ho ČEZu). BE je v tomto aktivní, tak si to hlídejte (jen pro parádu tam u Vás nikdo z BE nebyl).
alli*
Jj,bylo mi to jasné po par minutách ,co byl fuc..Vše jsem nahlásila na Čezu...Ale jiné údaje jsem mu nedala ... iniciály,faktury,podpisy.. No,snad někdo napíše podobnou zkušenost ..
alli*
Paní z Čezu mi říkala ,ze ten samotný kód bez nějakého podpisu nebo dalších údajů jim k uzavření smlouvy nestačí ...ale mohou si cokoliv vymyslet ,ale byl by to podvod... Jediná věc ,co má Čez ,ze Vám daji ihned vědět ,ze dostali námět na ukončení stávající smlouvy u nich a k tomu přikládají dokument o plné moci,jestli si to člověk nechce rozmyslet a smlouvu neukonči... Tak uvidíme... No,každopádně...už nikdy více otevírat takovým jedincum
Lidi jsou vynalézaví, zvláště podvodníci a zloději. Zapište si datum a čas, čekejte na dopisy od nějakých firem. Po obdržení ihned reagujte. Zrušit výpověď odběratele, odstoupit od nové smlouvy, poslat stížnost na tu firmu a klidně i trestní oznámení na neznámého pachatele za podvod.
podvod
Podvodem by musela vzniknout škoda. Od smlouvy bych neodstupoval protože jsem žádnou nepodepsal a to bych jim tam vysvětlil.
Čeho se pak dopouští obchodní zástupce, který falšuje podpis na smlouvě?
alli*
Jj,dopouští se podvodu při falšování údajů a podpisu ...To bez pochyb ,ale u nás to bude i s vymyšlenými údaji ..jelikož muže mít jen příjmení a adresu bytu ,to si mohl opsat z paneláku...Jinak žádné jiné údaje včetně podpisu mít nemůže..Použije Fiktivní údaje ...tel,e-mail,datum narození,trvale bydliště apod... Bez toho žádná písemná smlouva nejde uzavřít... Nj,uvidíme..
Ano,byla to chyba a právě si to uvědomuji... Už jsem vše nahlasila Čezu. Paní mi z Čezu říkala,že když jsem nahlasila ean kod neznamená,že mam s nimi podepsanou smlouvu. Ale mam na čez jistě brzy zavolat a ptát se ,jestli je nahlašena nějaká změna apod... Ona to je Bohemia energy, takže ty mají nekalé praktiky,ale oni všichni podomní prodejci...
Byla to chyba, plně si to uvědomuji ,ale děkuji za info
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.