Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba zídky ze ztraceného bednění

Od: jan7 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, potřeboval bych poradit zda stačí jako základ pro zídku dlouhou 3 metry a vysokou 50 cm ze ztraceného bednění udusaný štěrk a na to sypký suchý beton.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paralizzard*
03.07.18 15:31
hodnocení

2x
Ano.

gxorg*
hodnocení

0x

Základ by se měl vždycky dělat do nezámrzné hlouby - 50 - 60 cm. V opačném případě může mráz/voda/sucho celkem zajímavě rozlámat celou zídku ať je z čehokoli, takže za mě spíš nestačí :(

tedy jesli jsem pochopil zadání *zmateny*

hodnocení

0x

Ano stačí.

tomkraken
hodnocení

0x

Ne nestačí! Můžu vám poslat fotky jak to dopadá když si někdo nenechá poradit a postaví takovouto zídku bez základů a ještě na vylití ztracenka použije něco, co nevidělo beton ani z letadla

Taztel ale nepíše, že nebude dělat základy a betonovat ze špatného matroše. On se ptá na podklad.

malyparanoik*

Mě by ty fotky zajímaly, setkávám se s tím docela často, že se lidem nechce kopat...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, na zídku postavenou ve volném prostoru by to stačit mohlo - na opěrnou při rozdílné výšce terénu ne (zemina má velký tlak). Zdravím!

tomkraken
hodnocení

0x

Milancukrar- tak asi čteme každý něco jiného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]