Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplování fasád

Od: jirin* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, musí se nanášet lepidlo v spodní části fasády vodorovně?

Je to prý z důvodu požární bepečnosti.

Děkuji za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jirin, je to trošku jinak, nežli píšete. Lepidlem se musí zabránit tomu, aby mohl mezi stěnou a izolantem proudit vzduch. Sice malinko, ale nesmí. proto se již nedává na buchty, ale rámeček kolem dokola desky, popřípadě střední pruh.

Je to z důvodu požární bezpečnosti, jak správně píšete. Asi jste to takto myslel?

jirin*
hodnocení

Ano. Děkuju za odpověď

hodnocení

0x

Dobrý den,

to je nesmysl. Je úplně jedno jak lepidlo na fasádu nanesete. Ale polystyren musí být fasádní se samohášivými složkami EPS 70F.

Není to nesmysl.

To Milane záleží, jak to tazatel myslel. Položil otázku dosti nejednoznačně. Pochopil jsem ho tak, že myslí lepidlo nanášené až na polystyren ne na lepení polysytrenu na zeď. Krom toho nanášení lepidla jen na buchty podle normy není přípustné, máte nanášet lepidlo po obvodu každé PS desky, jak je na obrázku, a 3 až 4 buchty doprostřed. Pak nemůže dojít k žádnému komínovému efektu. Odkaz pro více info ZDE.

Zateplování fasád

Nevím, jak jste to pochopil Vy, ale já teď nechápu Vás. Je jasné, že se polyš přilepí, pak se zastěrkuje. Takže se přiznám, že jsem nepochopil, co jste nepochopil. Ale hlavně, že jsme oba poradili správně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]