Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupil jsem ve slevě v Bille volné třešně s tím že to asi omyju ve vodě, jenže třešně i některá jablka mají na sobě jakýsi mastný film nebo jak to označit a nemyslím si, že by pomohlo jen nahrubo to omýt v tekoucí vodě.
Takže mě napadá namočit to do vody kde bude něco jako ocet nebo jedlá soda. Nevím ale co z toho a zda je to vhodné. Nehcci toho také spotřebovat moc, aby se to vůbec vyplatilo. Napadá vás něco jiného co by mohlo odstranit ty největší zdravotní rizika z ovoce/zeleniny?
Hlavně neblázněte a zbytečně se nazatěžujte další chemií. Voskový povlak je u mnoha druhů ovoce přirozený. Uměle se také dodává proti vysychání. Tady máte o voskování víc. szpi.gov.cz/...
Jo, opláchnout vodou je jasný, ale máčet třeba třešně v octové vodě nebo mýt jablka mýdlem, tak to pardón.
Dobrý den, dezinfikovat ovoce (a zeleninu) určené ke konzumaci je hloupost - omýt vodou ano, dezinfikovat ne. Těžko uvěřit, že by známý market prodával ovoce a zeleninu s jedovatou "příchutí" a to ani ve slevě (a od babky na trhu to není). Mimochodem, "mastná" jablka mám i z některých stromů na zahradě (je to jejich vlastnost či co). Zdravím!
A což použít Lysol nebo Savo (když dezinfikovat, tak pořádně)? A potom vše vyhodit do popelnice .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.