Nejste přihlášen/a.
Ahoj
vysoušeč jsem kupoval v lednu kvůli plísni. První věc je, že udaný výkon např 10L za den je udaný při optimálních podmínkách což je myslím 28stupňů a 80procent vlhkosti a rychle klesá s nižší teplotou. Takže v reálu pokud to neprovozuješ ve skleníku máš půlku.
Pokud chceš odvhlčovač provozovat nonstop je nutnost aby to mělo hadici na vývod vody. Přes den jsme vylévali i 3x a na noc jsme vypínali. Ten ROHNSON R-9110 jsem měl týden půjčený nakonec jsem si rozhodl koupit něco silnějšího s víc funkcema.
Koupil jsem si Trotec TTK 66 E, objednával jsem v Německu, vyšlo výrazně lépe než u nás cena byla 139,94 E + 15E doprava. Můžu ho doporučit, je výkonnější než ten Rohnson.
Pokud se chceš podívat - cca 4100kč
(teď je v "akci"za 5 250 Kč. Na gavri ale mají dobrou tabulku modelů trotec. Pokud nebudeš chtít ionizátor můžeš vybrat jiný model. )
kdo chce vyhazovat peníze za voloviny,je to jen jeho věc.Ale vysoušeče jsou dobré tak akorát po povodních nebo když praskne hadička od WC, praskne hadice pračky, trubka ... a jste na dovolené a vrátíte se po 14 dnech a barák vytopený,pže voda tekla 14 dnů!Jinak je to zbytečnost a nejlepší je přírodní vysoušení ať si říká kdo chce a co chce mj je zadarmo,ale chce to se trochu obtěžovat a větrat. Jinaknaši dědovéa rodiče stavěli : do zimy hrubá, z jara omítky a zbytek a vlétě teprve se stěhovat a NIKDY tímto přístupem nebyli problémy jako tuhle-stavěli jsme domek p.inženýrovi (chytrý jak rádio Jerevan ale ničemu nerozumněl)-posledního srpna se koplo do země a koncem října chtěl bydlet,bydlel ale neustále si stěžoval na vlhkost -no proč taky ne když nic se nedalo dle norem!Vš okamžitě ihned! A ještě podruhé HRUBÁ není třeba vysoušet až po omítkách a podkladních betonech!
Že to může pracovat i při 5ti stupních. Některé to asi konstrukčně nedají. Funguje to tak že se na chladiči se sráží ta vlhkost a ten chladič tedy musí být studenější než vzduch. Samo, že pokud se chladič ochladí na nulu nebo méně tak to nefunguje - protože se ze sražené vody udělá led. Asi záleží na síle např. ventilátoru a chladícím výkonu jestli to pojede od 10ti stupňů nebo od 5ti. Ten vysoušecí výkon bude ale skoro natuty uveden při té větší teplotě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.