Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava kamenné zídky

Od: zidka odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

mám na chatě zídku z přírodního kamene, vypadá jako tato jen jsou to spíše kameny než jen obklad. inzak.cz/...

V zídce vypadaly některé spáry a i kameny. Zajímal by mě tedy postup jak byste doporučili zídku opravit?

Je na to vhodná malta quick mix NVL 300?

Předem děkuji za rady :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Osobně bych malktu nedával spíše potěr. když malta tak zdicí 5MPa a přidal na pytel lžíci cementu.Vypadlé kameny doplnil na onu směs a pak celé vyspároval.Pokud se to vyspáruje kvalitně a kameny jsou pěkně zalícované tak je to skorto jako obklad!

hodnocení

0x

Kdysi jsem stavěl sokl pod oplocení ze žulových kamenů různé velikosti a nepravidelných tvarů. Protože jsem neměl představu, jak to dobře vyspárovat, aby spáry nepopraskaly a materiál se dobře spojil, poradil mě zkušený zedník. Je to směs, jeden díl štuku, jeden díl čeveného, haldového písku a jeden díl cementu. Udělal jsem to tak a sokl drží už přes třicet let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]