Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přístavba koupelny

Od: fik odpovědí: 12 změna:

Dobrý den všem,z důvodu akutního nedostatku místa v současné koupelně v rodinném domku,jsem se rozhodl udělat přístavbu. Přístavba by byla 9m čtverečních,3x3 metry,nalepená na současný dům. Tady jsem se dočetl že taková stavba nevyžaduje stavební povolení ani ohlášení...tím pádem by mě odpadlo hodně ale opravdu hodně starostí...Všechny body plním až na jeden,že by nestála 2 metry od hranice pozemku,ale zároveň by byla nalepena i na jednu zeď sousedova domu-sousedův dům má společnou jednu zeď s mojí a domy jsou na sobě nalepené.

(2) Rozhodnutí o umístění stavby ani územní souhlas nevyžadují

o) stavba do 25 m2 zastavěné plochy a do 5 m výšky s jedním nadzemním podlažím, podsklepená nejvýše do hloubky 3 m na pozemku rodinného domu nebo stavby pro rodinnou rekreaci, která souvisí nebo podmiňuje bydlení nebo rodinnou rekreaci, neslouží k výrobě nebo skladování hořlavých látek nebo výbušnin, nejedná se o úložiště radioaktivních odpadů obsahující výlučně přírodní radionuklidy nebo jaderné zařízení, nebo stavbu pro podnikatelskou činnost, je v souladu s územně plánovací dokumentací, je umisťována v odstupové vzdálenosti od hranic pozemků nejméně 2 m, plocha části pozemku schopného vsakovat dešťové vody po jejím umístění bude nejméně 50 % z celkové plochy pozemku rodinného domu nebo stavby pro rodinnou rekreaci

Soused proti stavbě nic nemá,ale nebudou s tím pak nějaké starosti?

Přístavba koupelny

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek66
hodnocení

0x

základní technický dotaz...a odpad do spádu s napojením na hlavní řad tam dostaneš?

fik
hodnocení

Ano zcela bez problému v předepsaném sklonu 3%

stavba
hodnocení

0x

Mýlíte se. U vás se nejedná o samostatnou stavbu nepodléhající papírování. Vy měníte původní podobu stávájícího domu, nutno podat ohlášení na st. úřad.

fik
hodnocení

Napsal bych už něco sprostýho ale nemůžu,jaký je v tom rozdíl? Pro pana projektanta to bude zase velmi lukrativní zakázka a než nějakého seženu budou roky pryč

dejv111*

Bude přístavba do dvora nebo ven do ulice? Pokud nebude příliš na očích, nechlubte se s tím nikde a pak platí, že co oči nevidí, to duši netrápí. Zkrátka, pokud přístavek nebude vidět, postavil bych to a nikoho se neptal...

krtek66

na projektování takových cypovin se berou studenti, kteří jsou rádi za kšeft i zkušenost..nestojí moc

fik: Pro projektanta to bude lukrativní zakázka? To nemyslíte vážně.. Každý normální projektant před Vámi bude utíkat aby to nemusel dělat. Takže si tolik nefanděte.

fik
hodnocení

To byla ironie*smich* Samozřejmě když by uviděl takovou zakázku,tak vezme nohy na ramena,to není novostavba rodinného domku,tím si nevydělá.

Je to do dvora,a docela schovaný pod strání...ale mám trochu strach aby nějaká bolševická práskačská svině...víte jak to chodí

fik
hodnocení

Pro krtka...dneska už ne,ten projekt musí být zpracovaný od akreditovaného projektanta s kulatým razítkem. Ono ve výsledku bych to dokázal nakreslit taky,základy autocad programů jsme měli ve škole a nakreslit takovou volovinku bych měl zachvíli,ale nemám razítko

dejv111*

Pak je to jasné... Stavět a nikoho se neptat. Ušetříte si spoustu nervů s úřadem a vlastně i času. Můžete začít klidně zítra... :) Já na Vašem místě zítra začínám stavět... Nebo možná bourat, nevím jak to tam vypadá... :-D

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím, pokud s tím soused souhlasí a já na jeho místě bych to uvítal kvůli zateplení, tak bych v tom neviděl problém. Není žalobce není soudce a kde je psané že ,,kůlna" u baráku nemůže být vyzděná. Máme se sousedem něco podobného a navzájem jsme si to podepsali, že s tím souhlasíme.

janm*

Problém v tom nevidím protože takových "neoficiálních" přístaveb dostaveb přestaveb je mraky, a většina lidí o tom často ani neví, stává se totiž že něco koupíte zdědíte apod., a až pak zjistíte, že to co jste si mysleli že je "odvěká součást stavby" v podstatě "oficiálně neexistuje" čili pak už je to na každém jestli to chce "zlegalizovat" což s sebou samozřejmě nese řadu potencionálních problémů a pak žije dál v pohodě, nebo to prostě nechá tak a žije dál také v pohodě...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]