Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám tu pro mě nerozlousknutelný oříšek. Dostal se mi za pěknou cenu vícevrstvý nerezový komín označen ROKA / UPMANN. Všechna označení jsou na spodním dílu s dvířky (kontrolní díl?).
Mě známé parametry jsou - vnitřní průměr 180mm, vnější průměr 300mm, síla izolace měřená mezi vložkou a pláštem 60mm (tento údaj berte s rezervou, myslím, že kvůli dilataci tam bude 50mm). Bohužel nemám jak změřit sílu plechu, takže se od toho nemůžu v nabídce firmy Roka odrazit.
Má ručně ražený štítek, tam má vyražen několik součíslí. První je 3000, troufnu si hádat, že se tím jedná o komín RS3000, dále je tam 23, o pár milimetrů vedle číslo 10, a o další centimetr číslo 8, pod tím číslo 5 (síla izolace?), a v dolním pravém rohu číslo 180 (odpovídalo by to vnitřnímu průměru).
Po otevření dvířek je vidět nápis UPMANN // PA-IV 293.
A na vnější straně dvířek je velké logo ROKA, pod tím UPMANN, a ještě níž P-IV 008 a a konec MPA NRW.
Přikládám fotky všech zmíněných míst (špatná kvalita, foceno za tmy.. pardon).
Prosím o nasměrování, nebo určení modelu. Google na různé kombinace hledání mlčí.
Tak jsem psal výrobci (Roka), odepsali, že tento komín není jejich dílo. Odkázali mě na firmu Schiedel, která před časem koupila část firmy Roka.
Další člověk v Schiedelu mě odkázal na dalšího, a ten další zase na jiného. Takhle jsem propsal a protelefonoval celé dopoledne, a na konec mě další člověk odkázal zpět na firmu Roka, s tím, že se stímhle za 16 let ještě nesetkal.
Takže jsem opět na začátku, a vypadá to, že certifikaci k tomuhle komínu nenajdu.
ps. UPMANN je německá firma, která má na svědomí jenom ta dvířka. Nemá s celkem nic moc společného.
Je vůbec možné aby mi někdo dal revizi na takovýhle ničím nepodložený komín? Něco jsem našel ohledně revizí se zatříděním komínu jako "individuální komín". To se údajně vztahuje na komíny poskládané z dílů různých výrobců a podobné patlanice prodávané pod cenou na podivných eshopech, a na komíny bez papírů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.