Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu, nebo spíš tip, jak vyřešit střechu kůlny, protože se nemám teď s kym poradit.
Rozpadá se mi stará krytina střechy na kůlně a potřeboval bych jí vyměnit, pokud možno co nejlevněji a s výhledem nepředělávání v horizontu min 5-10 let.
Bitumenové desky tam nechci, kvůli smradu a toxicitě, vlnitý plast je prý přehký (občas na střechu spadne jablko, větev, kroupy...) a polykarbonát poměrně drahý. Je to plocha cca 8 x 3 m, tak nevím.
Napadá vás, jak to efektivně pořešit? Díky za případný tipy.
Normálně tašky...prodávaj se klidně i za 170kč za metr-betonové. Na kůlnu se nemusíš dělat s podstřešní f´ólií,prostě jen natlučeš latě a na ně položíš. A máš na celkem dost roků pokoj.
Nebo plechovou krytinu,prodávají se toho velký tabule,v různých barvách,zachvilku hotovo.
Nějaký provizorky jako starý lino a podobně se vykašli,to nikdy nebude spolehlivý a po krátké době se to rozpadne...navíc to bude vypadat jak u bandy cigánů
Já jsem na boudu na zahradě použil starou podlahovou krytinu,tedy podlahovou folii.Ty se před mnoha lety používaly na podlahy v paneláku,celoplošně.V jednom bytě pokládali plovoučku,tak se těchto folií(asi 1 mm toušťky)zbavovali.Mám to nataženo na střeše už 2 roky.Stejně tak lze použít i lino.I to rozhodně 5 let vydrží.Po čase křehne sluníčkem,ale je zase zdarma.
JABRAKA
Dobře se pracuje s profilovanými plechovými šablonami, třeba hornbach.cz/... Jsou v délce 1 nebo 2 m a dostatečně tuhé i když se nedodrží laťování.
mili3748: přidávám se k vašemu názoru.
Na nejrůznější kůlny, dřevníky, včelíny, chaty, chatky, psí boudy, přístřešky, latrínu a podobně se na prkenou střechu položenou na trámkách úspěšně a osvědčeně používala "asfaltová lepenka", lidově dehťák, nebo térák, nejlépe s posypem písečku. Uměl to položit a případně opravit každý chalupník, sedlák nebo chatař a sloužilo to v zimě v létě, v horku, v dešti, pod sněhem, za mrazu, několik let, Případná oprava nebo likvidace staré krytiny byla vždy a je jednoduchá. Dnes jsou moderní podobné krytiny, IPA a různé speciální fólie s dlouhou výdrží, ale dražší. Ty starší se přitloukaly hřebíčky s velkou hlavičkou, "lepenkáči", nové se navařují.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.