Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vykopání kanalizace

Od: fik odpovědí: 5 změna:

Ahoj všem,dělám v rodinném domku novou kanalizaci,vše šlo dobře,kopal jsem v předepsaném sklonu 3%,pod podlahou hlína kameny,všechno to šlo vykopat v celku bez problému. Když jsem se dostal pod obvodovou zeď,narazil jsem na velkou překážku,ta zeď stojí přímo na kusu masivní žulové skály tvrdé jako nejlepší železobeton. Pustil jsem se do toho bouracím kladivem a rozbruskou s diamantovým kotoučem,ale stěží jsem dnes oddělal 10 centimetrů a to dál je ta skála tvrdší a tvrdší. Vždycky to nařežu na proužky 3 cm od sebe a pak to mezi tím vytloukám,což je jediná možnost na kterou jsem přišel...sekat do toho je bez účinku,po deseti minutách sekání odletí centimetrový kousek.

Nevíte někdo čím to líp vysekat a hlavně rychleji? Odpad nám jde přes ložnici a s polovinou nefunkčního baráku plnýho prachu se bydlí dost těžce

Děkuji moc za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomaslad*
hodnocení

1x

odvrtávat (z obou stran?) dlouhým vrtákem pořádným SDS MAX kladivem, vrták60 cm dlouhý, cca 30 mm průměr, navrtat jako ementál, potom odsekávat plochým sekáčem( aby špice nesjížděla do děr) - jediné co vidím reálné svépomocí

fik
hodnocení

mytrix*
hodnocení

0x

Jádrovým vrtáním. Nicméně to sám něuděláte a není to ani moc levné. Ale zato celkem rychlé a v rámci možnosti čisté.

vilik*
hodnocení

0x
Ta skála je všude? Nešla by obejít?
fik
hodnocení

Je všude,je tam nějaký výstupek skály a vede pod téměř celou obvodovou zdí a částečně pod zahradu,takže se tím prostě prokopat musím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]