Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz, týkající se nátěru oken. Opravuji nátěr vnějších okenních křídel, která byla původně jako nová natřena finálním nátěrem na vodní bázi.
Při současném opravném nátěru bych chtěl použít pro finální nátěr lak na bázi umělé pryskyřice. Původní lak, v místech , kde je poškozen chci odstranit a tato místa ošetřit základním nátěrem, přebrousit a vytmelit.
Domníváte se jako já, že je jako finální nátěr lak na bázi umělé pryskyřice vhodný? Děkuji předem všem, kdo si můj dotaz přečte a kdo mi poradí. S přátelskými pozdravy Zdeněk
Je tu krásně. Roubenku máme ve Slavkovském lese, nedaleko od Karlových Varů. Původní roubenku, jak je vidět na přiloženém obrázku, jsme svépomocí postupně zrenovovali v letech 1996 až 2002. Když uř prosím o radu, čím natřít okna, stejný dotaz platí i o dřevěných šindelích na střeše roubenky. Šindel podle mého názoru na roubenku patří, ale musí se poctivě a pravidelně čistit a natírat. Jaký nátěr byste nám doporučil v tomto případě? Děkuji Vám za názor a přikládám foto, jak vypadala roubenka před naší přestavbou. Zdeněk
Děkuji nicku Jabraka, olinl a ferax za Vaše doporučení. Myslím si, že dřevěná okna (i za cenu pravidelné obnovy) k roubence patří. Opravu nátěru jsem vyřešil acrylovým Fenster-lakem od fy Duefa - 750 ml za 299,- kč. Celkem jsem opravil
a natřel 10 oken. Pokusím se přiložit obrázek.
Nyní mě čeká údržba šindelové střechy a její nátěr. Protože jako ve všem "čas trhnul oponou" a jsou dnes k mání nátěrové hmoty, které před 10 lety nebyly, byl bych vděčný za každé doporučení při údržbě šindelové střechy. Zdeněk
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.