Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou štípačku dříví?

Od: drevo odpovědí: 7 změna:

Dědovi k 60ti nám se chceme složit a koupit štípačku na dřevo. Má malá krbová kamínka Jotul, dvířka na přikládání asi 17 x 20 cm, délka polene může být do 40cm. Dřevo si dělá z náletové olše, případně si nechá dovést smrk.

Teď nastal problém, nikdo z nás nerozumí štípačkám, V popisech výrobků jsou uvedeny ještě tuny a to jde úplně mimo mne. Prosím, poradí mi někdo výrobek co má vyzkoušený? Nesmí to být značka Hecht, na to je děda alergický.

Děkuji za případnou odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vertikální štípačku mám radši, neb štípu metrový polena a tak nemusím zvedat celý poleno nijak vysoko. Mám dvanácti tunu a ta štípe vše. Suky tomu nevadí, loupne vše.

Pravda, tyhle silnější jsou třífázový, tak to je třeba mít na paměti.

hodnocení

0x

Nebojte se koupit nějakou levnější horizontální štípačku s motorem o výkonu cca 2 kW, ale hlavně k ní přikupte stojan, na který se štípačka položí a nemusíte se k ní stále sehýbat. Já jsem zakoupil SCHEPPACH HL 650 asi za 4500 Kč a jsem s ní velmi spokojen.

hodnocení

0x

Osobně mám radši vertikální štípačky. Urči si cenu, a pak se dívej po co největším tlaku. Tedy čím víc tun, tím líp.

drevo
hodnocení

Cena není podstatná, dědu máme jen jednoho a šedesát let bude slavit pravděpodobně taky jen jednou:), :)

Prosím, včem spočívá výhoda vertikální štípačky? Proč vám více vyhovuje? Omluvte přihlouplý dotaz.

rv*
Vertikální je na vyšší sílu. Dřevo se prodává v metrové délce, tak je vhodné, aby se tam vešlo poleno 120 cm. A jsou na 3 fáze, tak aby to měl kam zapojit.

drevo
hodnocení

Nevím, zda má děda na domečku 3 fáze, to musím vypátrat. Děkuji všem za odpovědi, snad vybereme správně.

jendad

Ještě se zamyslete zda děda vubec zvládne tahat metrové klady . Zda pro něho opravdu není lepší na ty pulmetrovky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]