Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Retro šlehačková láhev

Od: 1jana® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, poradil by mi zkušenější, jak vyměnit zpětný ventil s jehlou u staré šlehačkové lahve. Potřebuji vytáhnout zpětný ventil a vyměnit těsnění. Jedná se o hliníkovou lahev, výrobce TONER, bombička se dává zepodu nádoby. Už jsem kdysi měnila, ale teď se nějak nedaří. Při vytahování úzkými kleštěmi poškodím závit - je měkký materiál. Měla bych se snažit něčím vytlačit (spíš vyrazit) z vnitřní strany láhve? Díky za pomoc.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pokud máte vyšroubovanou matici i těsnění a potřebujete vytáhnout zpětný ventil s jehlou, pak kleštěmi chytněte za jehlu a vytáhněte (třeba i trochu kývavým pohybem), jde to poměrně ztuha, ale zvládnete to...více zde... odsud...a tady je jiný typ, kdyby někdo potřeboval...

hodnocení

3x

Zkuste tady...určitě vyberete...nebo zde a ještě něco i tady Těsnění pro další typ

Případně pro novější, kdyby bylo třeba

retrolahev
hodnocení

0x

K vyšroubování byl takový klíč, máte ho? I těsnění máte? K této láhvi se totiž už nedá koupit.

doplněno 23.06.18 10:31:

Máte tuto jako na obrázku?

doplněno 23.06.18 10:44:

Lepší je použít nůž neostrou hranou.

Retro šlehačková láhev
hodnocení

Ano, mám tento typ. Klíč mám, ale tím jsem odšroubovala plastovou část, dostala se k těsnění, bylo špatné - to mám pryč. Pak je kovový ventil a na něm je další těsnění uvnitř lahve. Náhradní ventil i těsnění mám. Potřebuji tu kovovou část dostat ven. Na to klíč nepomůže.

rojtice

Dobrý den, mám také tento typ šlehačkové láhve- bohužel jsem ztratila ten obal - matici na bombičku. Prosím nevíte někdo, kde ji mohu sehnat? Nebo nemá ji někdo doma, kdo ji nepotřebuje. Ráda koupím. Díky předem za jakoukoli radu či pomoc.

Tady si ji objedn/..., č.16 je na šlehačkovou láhev, jak skleněnou opletenou, tak hliníkovou..Jinak je to stejný odkaz, který jsem dával jako jeden z posledních před dvěma roky...tedy 27.06.18 07:54...Držák bombičky (matice) byly dva druhy; uzavřená a polootevřena, která je v odkazu... oba typy bez problémů při použití...

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud ten klíč nemáte,poslouží dobře malé špičaté nůžky,třeba na nehty.Pootevřou se tak,aby zapadly do zářezů matičky,která drží těsnění.

JABRAKA

retrolahev
hodnocení

0x

Aha, ten kovový ventil jsme nikdy nevytahovali, vždy bylo potřeba jen vyměnit gumové těsnění /když tudy unikala šlehačka/. Máme tu láhev snad 30 let a ventil je pořád ok...zřejmě ten váš je už tupý a nepropíchne uzávěr bombičky?

kaca*
hodnocení

0x
Spíš prozba nemůže sehnat ten ventil a těsnění kde jste ho sehnala prosím?

rojtice
hodnocení

0x

Dobrý den, děkuji za odpověď - asi ale nepomůže. Moje láhev je zn. TONER - plyn se napouští dnem láhve. Obal na bombičku musí mít vnitřní průměr u šroubení cca 21 mm. Dostala jsem od známe obal na Kovočas - ten se používá do hlavy láhve a má průměr 18mm. Čili nelze jej použít na moji láhev. Foto na obr. u č. 16 je láhev, kde se plyn pouští horem.

Ale i tak díky za snahu pomoci.

hodnocení

0x

To je ona ?

doplněno 06.05.20 22:32:

A návod na šlehačkovou láhev ROSTEX od výrobce od TONER s.r.o. jejich bývalá výroba. Ještě obrázek

doplněno 06.05.20 22:34:

Ale kryt bombičky (matici) se mi nepodařilo dohledat...snad zavolat do Toner, pokud ještě někdo bude vědět...

rojtice
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]