Rozhodně nenatírejte silnovrstvou lazurou . Ta sice déle vydrží než tenkovrstvá , ale musíte ji při dalším nátěru ošmirglovat . Tenkovrstvá sice nevydrží tolik , ale nátěr se jen po pár letech přetře a obnoví.
Mám zrovna remmers na pergolu mám to natřené asi 7 let a je to furt stejně, ale kvalita něco stojí 5 litrů stojí kolem 1450 Kč soused má natřeno sadolinem a též to nevypadá zle
Docela dobré jsou silnovrstvé lazury Sokrat, pokud je u vás slušný prodejce barev tak odstíny míchá na místě. natřít 3 vrstvy a min 5-8 let na to nešahneš.
co se týká lazury, jediná lazura na českém trhu, která má atest pro opravu a renovaci kulturních památek, myslím nátěry roubenek aj. je KARBOLINEUM EXTRA 3v1 výrobce Detecha detecha.cz/.... Co se týká silnovrstvých lazur, divím se, že to někdo doporučuje, protože u tohoto typu lazury musíte mít opravdu suché dříví, pakliže né nátěr popraská a bude se trhat.
Vážený příteli, otázka nezněla, jak opravit starou roubenku, nýbrž, čím natřít pergolu. Což je malinký, takřka nepatrný rozdíl. Kupodivu, časem popraská i nátěr na suchém dřevu. Navíc, použít na venkovní věci úplně vyschlé dřevo není nejlepší nápad.
javva*
Ano mate pravdu, jen jsem čekal kdo me chytne za slovo. Ta lazura je tak kvalitni, ze jako jedina ma atest i pro památkově chráněné objekty jako napr. Historické roubenky. Tudíž vhodnost použít na pergolu je na místě. A co se tyka praskání co popraska, když se lazura vpije do dreva? Ano jedině dřevo , které neni radne vyschle, ale to není chyba lazury. Jo pokud nekoupite v Penny lazuru od Hostivare což je jen obarvene redidlo...uz davno to neni stary dobry Luxol...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.