Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lazura na dřevo

Od: mira* odpovědí: 11 změna:

Čim natřit dřevo na pergolu něco kvalitniho...v prodejně mně doporučili lazuru od firmy Remmers dky za radu

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
HK od Remmersu je dost dobrá volba. Ale stejně je třeba počítat, že to nevydrží věčně.

jendad
hodnocení

1x

Rozhodně nenatírejte silnovrstvou lazurou . Ta sice déle vydrží než tenkovrstvá , ale musíte ji při dalším nátěru ošmirglovat . Tenkovrstvá sice nevydrží tolik , ale nátěr se jen po pár letech přetře a obnoví.

mate*
hodnocení

0x

Já jsem natíral plot lazurou Belinka.1.Penetrace 2.dvakrát nátěr.Vydrželo 6 let,pak jednou přetřít.Spokojen.Remmers neznám.

hodnocení

0x
Mám zrovna remmers na pergolu mám to natřené asi 7 let a je to furt stejně, ale kvalita něco stojí 5 litrů stojí kolem 1450 Kč soused má natřeno sadolinem a též to nevypadá zle

standa11*
hodnocení

0x

Docela dobré jsou silnovrstvé lazury Sokrat, pokud je u vás slušný prodejce barev tak odstíny míchá na místě. natřít 3 vrstvy a min 5-8 let na to nešahneš.

javva*
hodnocení

0x

Vážení přátele,

co se týká lazury, jediná lazura na českém trhu, která má atest pro opravu a renovaci kulturních památek, myslím nátěry roubenek aj. je KARBOLINEUM EXTRA 3v1 výrobce Detecha detecha.cz/.... Co se týká silnovrstvých lazur, divím se, že to někdo doporučuje, protože u tohoto typu lazury musíte mít opravdu suché dříví, pakliže né nátěr popraská a bude se trhat.

Vážený příteli,
otázka nezněla, jak opravit starou roubenku, nýbrž, čím natřít pergolu. Což je malinký, takřka nepatrný rozdíl.
Kupodivu, časem popraská i nátěr na suchém dřevu. Navíc, použít na venkovní věci úplně vyschlé dřevo není nejlepší nápad.
javva*
Ano mate pravdu, jen jsem čekal kdo me chytne za slovo.
Ta lazura je tak kvalitni, ze jako jedina ma atest i pro památkově chráněné objekty jako napr. Historické roubenky. Tudíž vhodnost použít na pergolu je na místě. A co se tyka praskání co popraska, když se lazura vpije do dreva? Ano jedině dřevo
, které neni radne vyschle, ale to není chyba lazury. Jo pokud nekoupite v Penny lazuru od Hostivare což je jen obarvene redidlo...uz davno to neni stary dobry Luxol...
Venku popraská i dřevo, který bude mít při výrobě třeba 6-8% vlhkosti. Prostě to je přírodní materiál, stále pracuje a sebelepší nátěr tomu nezabrání.

hodnocení

0x
Používám na plot PNZ Fix Lazur. Za deset let vám řeknu, jestli to byla dobrá volba :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]