Dobrý den, stavíme rodinný dům a rozhodujeme se,co vybrat za podlahové krytiny. Budeme mít podlahové vytápění a zatím se nám líbí vzhledem i cenově PVC. Mohla bych poprosit o názory,co se vám osvědčilo a s čím jste nejvíce spokojení? děkuji
Asi nejlepší poměr cena / kvalita je u vinylu. Ať už jako velkoplošné "lino" tak třeba jako povrch na lamelové plovoučce. Klasické pvc je levnější asi o třetinu ale nemá takovou odolnost jako vinyl. Dával jsem vinyl do ložnice a celkem dobře si to průměrně šikovný člověk položí sám. Nejlevnější podlahovina je dneska klasická plovoučka. Je ohromný výběr povrchů a odstínů problém je utlumení kročejoveho hluku pokud se použije v patře nad obývanými prostory. Někdo si myslí, že je to v porovnání s pvc podlahovina studená ale není to pravda. Velmi efektní a velmi odolné jsou lité podlahy třeba dnes dost propagovaný kamenný koberec. Jde ale ve srovnání s vinylem také o dražšší záležitost. Dával jsem to u dcery na chodbu a je to fakt krásné, takže to manželka hned chtěla i domů.
Celkem souhlas az na tu plovoucku. Bezna neni vhodna na podlahove vytapeni. Ja jsem dal temer vsude vinyl, koupelny a chodba dlazba. Vinyl je odolny, ale drobne kaminky dokazi delat pekne ryhy treba po potazeni konf. stolku.
vzhledem k tomu, že jste se rozhodli mít podlahové vytápění tak jste omezeni tím co se na podlahovku může dát. Zeptejte se toho kdo podlahovku bude dělat. Né všechny krytiny jsou vhodné pro tento druh vytápění
Při konstrukci podlahy na podlahové topení je nutno uvažovat o nášlapnou vrstvu.Je ideální vrstva materiálu,který má nejlepší tepelnou vodivost.Takže bych preferoval keramiku-dlažbu.jinak se řeší zakrytí betonovým potěrem a pak třeba VINYL.
Při projekci bych řešil podlahu takto:
Na polystyrenovou tepelnou izolaci pod topením se položí systémové výlisky na položení trubek,tyto se pokryjí nášlapem z desek RIGIDUR a pak už jakákoliv krytina.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.