Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěl bych lehce renovovat dubové parketky viz foto.
Drobné mezery mezi parketkami bych zapravil tímto:
Gumu mezi obrazci z parket, bych nahradil (tam kde je porušena guma) tímto (hnědý silikon):
Následně přebrus parket + lak + obvodové lišty.
Souhlasíte? Případné tipy, připomínky? :D
No, parkety jsou bukový, ale budiž. To na věci nic nemění.
Na tmelení jsou ty spáry už dost velký, nejlepší by bylo parkety přeložit, což uznávám, je šílená práce a stejně by to nebylo beze spár.
Pokud tedy opravovat, tak přebrousit, nemusí to být úplně načisto, stačí jen sundat lak, potom vše řádně vysát, opravit mezery, vybrousit načisto a použil bych nějaký tvrdý olejovosk.
Třeba tenhle.
Dobrý den, já bych postupoval jinak. Všechny spáry pořádně vyškrábat a vyčistit (v závěru i vysavačem) a parkety pořádně dorazit k sobě (dotáhnout). Také v mezeře u stěn zaklínkovat. Tu mezeru u stěn můžete potom i zaplnit (já jsem jen sádroval do roviny a drží to léta). Následně potom finální úprava a osazení okrajových lišt. Zdravím!
miso - asi máte pravdu. Já jsem dotahoval menší parkety, které jsou šikmo "do stromečku". Ovšem, pokud jsou parkety na obrázku lepené, tak už vůbec nedrží s podlahou (ty spáry se neudělají jen tak).
A pokud bude tazatel parkety znovu lepit, tak je založí tak, aby tam spáry neměl (a nemusí je tmelit).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.