Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlhkost okolo plastových oken

Od: puntabene* odpovědí: 21 změna:

Měl bych dotaz, jestli mě bude někdo schopen odpovědět. Okolo plastových oken v koupelně kde je vlhký sádrokarton. Dům je starý cca 1 rok. Stavební firma říká, že je to špatným odvětráváním, ale okno je otevřené skoro celý den. (ventilačka).

Děkuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

firma používá obehranou písničku, ale jsem přesvědčen, že se jedná o špatnou montáž a tepelný most. Firmě to vy nevyargumentujete, musíte volit znalce a reklamovat, nebo si to opravit sám. Vsadím litr mléka, že okno není zapraveno podle ČSN.

Sádrokrarton je vlhký, páč jeho povrchová teplota je pod hranicí rosného bodu.

puntabene*
hodnocení

Dobrý den,

děkuji Vám za odpověď, můžete mě prosím ještě vysvětlit proč povrchová teplota je pod hranicí rosného bodu? Myslíte to tak, že mezi okny je nějaká mezera, do které se dostává studený vzduch z venku nebo zatéká.

Děkuji Vám mnohokrát

Jaroslav Kykal

Jaroslave, povrch je studený, páč je tam tepelný most. Zkrátka materál mezi vnitřním a venkovním prostorem neizoluje. Prot se potí okna, plesnivý a podobně. Pokud je uděláno vše jak má být, je pohoda.

puntabene*

Dobrý den,

děkuji Vám za dobrou radu. Firma se k problému postavila čelem a problém po dnešním dni je snad vyřešen. Když dnes provedli sondu na rámu okna, zjistili, že nejsou vyplněny mezery, kde byly klíny.

Děkuji mnohokrát

Jaroslav Kykal

stany*

Vyčerpávající odpověď...

hodnocení

0x

Zkuste ten sádrokarton dokonale vysušit fénem na vlasy. Pak pozorujte, za jak dlouho při otevřené větračce znovu zvlhne.

...co tím zjistí?

Nevysuší to

puntabene*
hodnocení

Děkuji Vám,

můžete mě ještě poradit, jaký by byl postup opravy.

Děkuji

Jaroslav Kykal

Není zač děkovat, al můj postup se Vám nebude líbit.

Nejdříve mi podrobně sdělte jak postupovali při montáži abych pochopil co vše udělali špatně. Několik fotek detailů a najdeme řešení.

jabraka*
hodnocení

0x

Dům je sice starý 1 rok,ale z toho nevyplývá,jak je řešena stěnová izolace.Také,jak je vyřešeno zateplení oken a okolo oken.

Víme z otázky,že je místnost obložena sádrokartonem.Pokud je izolace pod sádrošem,tak se tam rosný bod aktivuje lehce.Sádroš nedokáže akumulovat teplo a prochlazení stěny je okamžité.Občas se divím,že novostavbu,postavenou z moderního stavebního materiálu(Porotherm)ještě zateplují 20 cm polystyrenu a střechu-podkroví-jen 20 cm Orsilu.

Takže odstranit tuto chybu půjde těžko.Možná by se vyplatilo okolo oken ten sádrokarton sundat a přidat izolaci a odstranit mosty.

JABRAKA

Jardo, dneska mi dáváš zabrat. cituji tě: "Pokud je izolace
pod sádrošem,tak se tam rosný bod aktivuje lehce.Sádroš nedokáže akumulovat teplo a prochlazení stěny je okamžité."
takže pokud tam je izolace, tak se tam aktivuje lehce. ale to je nesmysl. Pokud tam není izolace takje rosný bod na SDK.Tak jsi to asi chtěl napsat.
to že se dívíš zateplení to sem netahej. Děkuji

hodnocení

0x

Dobrý večer, jedná se o lži lži lžil ži lži. Firma špatně provedla zateplení oken resp. realizovala okolí oken s tepelným mostem a zima prochází okolo rámů dovntř do místnosti. Je to problém vyskytující se v 80 případech ze sta. Reklamace je na místě. Dnes se staví hůře jak za komára . .. a bohužel je to pravda, ceny jsou 10X vyšší a kvalita stejná. Jedná se o pochybení stavebníka a asnaží se Vás och..at. Mira (fuj fuj) *bum*10X

Míro, Stany s Vámi souhlasí já taky, jen s vyjímkou "hůře jak za komára" to není možné aplikovat na všechny stavby!
Staví se lépe, a není to vinou že je komunista od vesla.
stany*

Staví se lépe a rychleji vinou technického pokroku a stím souvisejících technologických postupů, výroby stavebních materiálů a stavebních hmot... Co mi naopak přijde horší jak za "komára" je odborná způsobilost pracovníků provádějící odborné práce, ale to je spíše dáno tím, že dnes už není mnoho vyučených mladých např. zedníků, kteří by měli o práci opravdu zájem a ti opravdoví zedníci ze starých škol se věkem blíží důchodu nebo už přesluhují. Ale trend v poslední době je zkrátka rychlost a nízká cena, což se v mnoha případech odrazí i na nízké kvalitě provedených prací, což je myslím zrovna případ tohoto tématu. Tím samozřejmě nechci házet všechny do jednoho pytle a nechci srovnávat ruční práci se strojovou výrobou...

stany, souhlasím, ale to se říkalo za komančů o starých řemeslnících, a věřím tomu, že naši vnuci to budou tvrdit to samé

taclos

Zdravim pánové , mám ten samy problém a to nejvíce v koupelně , nejdříve se vlchko dělalo jen v jednom roku a ted už je to skoro po celé zdi kde je okno.Každý mě radí větrat ale čím víc jsem větral tím mě připadalo vice vlhka, dokonce po třech sprchování za sebou byli vidět ytotové cihly.okno nové plastové,strop sadra nad nim folie a 24cm vata orsil.Nový barak 1rok .Vše jsme si dělali samy ,okna firma .Je to možný že by to fakt utikalo tím oknem?Děkuji za pomoc

taclosi. ode mě nikdo neuslyší, že musí více větrat, páč já nevím jak kdo větrá, jakou má teplotu a vlhkos v bytě.

Jen Vám sdělím, že pokud se dělá vlhko a stráží se voda, může to být více příčin. Každopádně to bude teplotou povrchu menším jak rosný bod. Pokud nakreslíte řez, můžeme řešit co vylepšit, aby povrchová teplota byla nad rosným bodem.

taclos

Diky za odpověď , motáž jsem prováděl s odborníkem který pracuje v oboru.Jak myslíte řez? jako sadra/folie/rošt/vata?

jabraka*

Také mě Taclosi,napadlo,jakou jste dali do stropu folii?Pokud správně paropropustnou,tyto úkazy jsou jiného původu.Pokud jste dali parotěsku,utěsnili jste koupelnu a pára nemá kam unikat.Proto se vlhkost drží v koupelně dlouho a stěny vlhnou.

JABRAKA

Jardo tam MUSÍ BÝT parotěsná, aby pára neutikala do izolace!

doplněno 08.01.10 11:12:

proč by tam jinak byla!
Jaroušku,,,,

stany*

Miro, totež v podstatě napsal Milan, jen to popsal jinymi slovy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]