Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trubky odkud-kam je natírat?

Od: holba odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, trubky od radiátorů natírat i s "provázky" viz photo? Provázek je mazlavý, takže nevím, zda je to dobrý nápad..? Natřít včetně celé části za provázkem až k radiátoru?

Trubky odkud-kam je natírat?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rqzs
hodnocení

4x

Ten provázek je tzv. pakovaný spoj, je to konopná koudel, nebo její náhražka a účelem je utěsnit závitové spojení. Můžete tedy vzít odlamovák a to, co kouká ven odřezat, tam to neplní žádnou úlohu. Potom odmastit a ano, natřít celé od zdi kradiátoru.

hodnocení

2x
"Provázek", neboli koudel se lehce opálí plamenem. Podle fotky bych tedy řekl, že se jedná o koudel, nikoliv o teflonovou pásku. Ideální je propanbutanový hořák a pak to natři ode zdi ke zdi.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, mám vyzkoušené, že barva určená k nátěru topení dobře drží i na tom "provázku", tak to natírejte klidně po celé délce. Zdravím!

doplněno 20.06.18 16:27:

Jinak předpokládám, že nátěry topení necháte až po dokončení stavebních prací (podle obrázku se zdá, že nemáte ještě hotovo). Trubky potom očistíte a odmastíte - a i ten "provázek" už bude suchý. Natírejte až v době. kdy se už nebude tolik "stavebně" prášit.

doplněno 20.06.18 18:06:

holba - jo, už to vidím. Já jsem obrázek špatně vyhodnotil (viděl jsem cihly a ono je to dřevo).

holba
hodnocení

Podlaha se dobře utře a usadí se celoplošně nový koberec.. Takže hotovo vlastně je (na pár let).

instalater*
hodnocení

2x

Zdravím, co se týče těsnící šňůry ( nikoliv konopí) tu už bylo řečeno.( oškrábat plátkem pilky na kov , neopalovat) Jenom bych z mé praxe radil si po zatopení ohlídat to topenářské šroubení popřípadě dát pod něj preventivně misku. Ve velké většině případů se stává , že po zatopení díky tepelné roztažnosti prokapává. Za tepla dotáhnout - chytit klíčem kontra a bude to dobrý.

asd1
hodnocení

0x

Natři klidně celý.. Je dobrý ještě před natřením dotáhnout to šroubení - moderní ekotěsnění si sedá a pokud se nedotáhne tak přestává těsnit.. Ten provázek je těsnicí vlákno a barva na topení většinou drží i na něm..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pakování závitů

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]