Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Penetrace S2802A

Od: paja1111 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám takovou menší otázku chystám se penetrovat zdi uvedenou penetrací. Na obalu se píše doba schnutí 2-4 hodiny pak je možné pokračovat. Chci se zeptat je možné v jeden den napenetrovat zdi a druhý den pokračovat například malováním či použitím stěrky? děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

4x

Pokud se otázka týká jen doby zaschnutí,nemám co dodat.Jen to,ptoč penetrovat?Pod malování je penetrování kontraproduktivní.Vytváříme nesavou vrstvu,na které barva nedrží.Je lépe natřít první vrstvu barvy,nechat zaschnout a druhou vrstvou dokončit krytí.Barva drží vlastně tím,že je doslova "srostlá" s podkladem.

Penetrování bych ponechal jen u zdí,které se odlupují,nebo jsou popraskané.

Pro použití stěrek bych dodal,že jako podklad bych na stěnu natáhl stěrku více naředěnou(na příklad barvou),aby se více vsákla do omítky.

JABRAKA

Opět musím souhlasit s Jabrakou, a dodat, uf, už zase penetrace zbytečná.

hodnocení

3x

Pokračovat můžete kdykoliv po zaschnutí, třeba druhý den, nebo i za měsíc. Ty doporučené hodiny jsou minimum, aby penetrace mohla dostatečně zaschnout.

hodnocení

1x

Ano, dnes penetruji, zítra pokračuji.

olinl
hodnocení

0x
Pozor s tou penetrací u věčně vlhkých/neodizolovaných zdí či špatně větratelných místností. Můžeš tam mít od penetrace mapy na zdech/omítkách.

hodnocení

0x

Zdravím,ono hodně záleží na savosti podkladu a vlhkosti zdi.Někdy petetrace uschne,po 2 hodinách,někdy po 24 hodinách.Lepší je nechat penetraci poschnout 24 hodin,aby měla učinst.

krtek66
hodnocení

0x

malovat můžeš hned co penetrace zaschne...já ráno pentroval..venku 28°C ...než jsem stihl napenetrovat celý byt tak začátek už byl suchej...tam jsem maloval..a než jsem se dostal na konec s malováním postupně to vysychalo..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]