Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zelená voda z filrace

Od: janis79 odpovědí: 11 změna:

mám tuto novou filtraci

Písková filtrace Standard Plus s průtokem 3.028 l/h

a během filtrování teče zpět do bazénu zelená voda, proč?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Asi se snažíte vyčistit stěny bazénu od zelené řasy a řešíte, že se vám vrací zelená voda z filtrace. To znám. Tato řasa je tak jemná, že ji filtr nezachyti. Můžete zkusit vlockovac, který ji shlukne do větších částic a zůstane ve filtru.

Nejlepší je VLOČKOVAČ-ROZJASNOVAČ.

hodnocení

1x
Zabarvení vody musíte řešit chemií, to nevyfiltrujete.

fero*
hodnocení

1x

Dobrý den,Váš dotaz lze chápat tak,že do filtrace jde čistá voda a z ní vychází zelená.Ale jinak si to vysvětluji

tak,že máte v bazenu "zelenou vodu" tedy řasy,které jsou tam v důsledku kyselosti vody ,tedy nižším pH.To lze vyřešit

jedině přidáním chem.prostředku:pH+,který zvýší pH vody a tím se zamezí tvoření zelených řas ve vodě bazenu,

filtr zelené zbarvení neodstraní.

S pozdravem fero

hodnocení

1x
První , než začneš něco řešit, je upravit kyselost na předepsané hodnoty. ( je to rozmezí kdy lakmus přechází ze zelených hodnot do modrých ). Dokud nebude stabilizovaná kyselost, nezabere ti chlór protože se chemicky vyváže a vázaný chlor na řasy nezabírá. Jestli použiješ nějaký algicid nebo modrou skalici k tomu chlóru to už pak záleží na tvých preferencích. Každopádně dokud nestabilizuješ Ph budeš bojovat marný boj.

kepler*
hodnocení

0x

Nejspíš se ve filtru pomnožily zelené řasy nebo je jinak biologicky oživen. Ty řasy se tam taky mohly dostat z bazénu Pokud nemáš možnost šokového chlorování a praní filtru, pak se musí filtrační náplň vyměnit.

hodnocení

0x

Vždycky napřed udělám PROPLACH a VÝPLACH a pak teprve filtruji vodu v balzénu. Napustím na jaře dostatčné množství vody, protože mi při výplachu trochu uteče. Na začátku sezony proti zeleným řasám hodím do bazénu asi tak dvě lžíce skalice modré /rozpuštěné v troše vlažné vody/ a proženu filtrací. Asi jste neudělal ten proplach a výplach, jednou mi pořád šla z filtrace kalná voda a bylo to tím, že manžel pustil po zimně filtraci rovnou.

jarek23

přesně tak, je potřeba jednou za čas propláchnout (já to mám dle návodu na dvě minuty) kdy se filtruje jakoby naopak a všechno jde rovnou do kanálu. následně ještě tak na minutu (opět dle návodu) pustit funkci kterou mám zvanou "zafiltrování" - název se asi bude opět lišit dle výrobce. toto pokud se správně dívám už filtruje správným směrem, ale vodu stále vypouští do kanálu. pokud jsem vynechával zafiltrování, tak to vždy po proplachu ještě chrstlo zpět do bazénu trošku zeleniska

jabraka*

Přidat do okruhu UV zářič.

JB

janis79
hodnocení

No ten proplach jsme před uvedením do provozu nudělali:( takže je možné že to bude ten problém že z filtrace jde zpět do bazénu zelená voda.

Proplach na začátku sezóny je vhodný, ale určitě to není váš problém na který byste se měl upnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]