Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Únosnost OSB desky

Od: milann* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

dělám dřevěný rošt pro zateplení šikmé střechy 30°.

Dřevo jsem zvolil z důvodu větší tloušťky zateplení - celková tloušťka 45cm + rošt ponese záklop z OSB jako parozábranu na to konstrukce + sádroš.

Na toto jsem použil tři OSB 10mm o šířce desky 22cm délky 41cm po 50cm přišroubovaná na krokev a dole na lať 6x4cm.

Rozestup krokví 90cm.

Inspiroval jsem se zde: forum.tzb-info.cz/...

K problému, který řeším zda OSB desky 10mm unesou váhu záklopu, vaty, konstrukce sadroše a sádroš.

Na odkazu uživatel použil překližku, která je mnohem pevnější. Použil bych jí také, ale špatně jsem si přečetl příspěvek a použil OSB desky. Rošt již nesundám, protože je přišroubovaný a přilepený.

Nikde se mi nepodařilo zjistit pevnost desky v tahu. Hmotnost stropu jsem se snažil vypočítat a mělo by to vycházet cca. 36kg/m2.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

dano
hodnocení

0x

No být tebou tak to předělám na něco jistějšího. Napřiklad přímý závěs na CD.

Předpokádám, že jde o pasiv pro omezení tepelného mostu, ale stojí to za tu nejistotu?

Nevím, proč ti nestačí klasická parozábrana a chceš tam cpát osbečka, která to zbytečně zatěžují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]