Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpad zo sprchy v podlahe

Od: martin42* odpovědí: 5 změna:

Prerábam kúpleku a špekulujem nad odpadom zo sprchy, ktorý by som chcel viesť podlahou.

Akuálne som vybral dlažbu a škvárobeton a od nuly je necelých 14cm priestoru, podklad sú duté stropné panely,

Skladbu by som videl nasledovne:

7cm polystyrén

5cm poter (na konci pri sprchovom žlabe znížený na 4cm)

1,5cm lepdilo + dlažba

Od mieste kde by mal byť uvažovaný sprchový žlab k diere v podlahe po starej kanalizácii mám cca 1,7 metra.

Ak by som trubku DN 50 viedol len v polystyréne tak mám spád 1,2%, ako odtekať to asi bude ale od 3% podľa normy to má pekne ďaleko

Ako to riešiť?

Zaliať trubku čiastočne do poteru a tým nahnať spád? stále to ale nebudú 3% a čo na to poter?

Prevŕtať novú dieru do panelu? tomu vy som rád vyhol, už sme ich museli zopár spraviť kvoli kúreniu a vode a nemám s toho dobrý pocit.

Díky

PS: rovanký problém mám aj s umyvadlom

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

1x

Zdravím, ten spád by ti na tom kousku měl stačit i když nevidím problém tu trubku vést i v tom potěru. Na stavbách při rekonstrukcích běžná praxe.

martin42*

Ďakujem za reakciu, koľko cm do poteru možem trubku zapustiť?

instalater*

Tolik kolik potřebuješ pro sifon , nebo žlab. Čistě teoreticky - čemu by to mělo vadit , kdyby dejme tomu 50 cm trubky mělo být zakryto 1 cm pod dlažbou? Pochybuji, že se v koupelně budeš otáčet na dlažbě s tatrou s pískem.

Nedávno jsem toto řešil při rekonstrukci v koupelně v paneláku. Atyp koupelna posunuta do chodby. Měl jsem na výběr - buď udělat do koupelny schodek a nebo to zasekat minimum do podlahy. Vybral jsem zasekání s krytím 0,5 cm bez schodku.

gurubhagavan*
hodnocení

0x

Když dáš větší průměr odpadu tak nemusíš mít veliký spád

*dril*

To si ale jenom myslíte...a ještě si to myslíte špatně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]