Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. V etážovém topení ( bez čerpadla ) kde jsou celkem 4 radiátory přestal hřát 1 radiátor.Vedle napojený v koupelně hřeje . Oba mají stejný hlavní horní přívod ( teplá voda ) a stejný spodní " odvod". Spirálou jsem se dostal po odpojení netopícího jak k rozbočení teplého přívodu těchto dvou tak k místu , kde se slučuje studený odvod těch dvou . 30 roků to fungovalo bez problémů až letos ten jeden nehřeje. V čem by mohla být podstata.Ani když kotel vytáhnu na 80 - 90 stupnů a všechny radiátory mimo tohoto jednoho zavřu , nedonutím teplou vodu procházet tímto jedním radiátorem.Na totmto radiátoru je odvzduš. šroub ( na ostatních ne) ani to však nepomáhá. Nemá to podle mně žádý logický důvod.
Předem děkuji za radu kde hledat příčinu.
Z.Vaněk
Odmontovat radiátor, vypláchnout radiátor, vypláchnout trubky - začal bych od zpátečky.Pokud je plecháč radiátor,může se začít zevnitř rozpadat a rez pak ucpe zpátečku.
Při proplachu zpátečky je dobré odstavit všechny radiátory tak aby přes ně nemohla proudit voda, pak se špunt jen posune blíže ke kotli. Proplach ideálně v obou směrech.
Zdravím , pokud to 30 let bez problému topilo a najednou nastal problém , zapřemýšlel bych jestli jste tam poslední dobou nedělal nějaký zásah, byť pro vás bezvýznamný. Potom asi zkusil napojit na rozvod tlakovou vodu, otevřít vypouštěcí ventil a prolít vodou s tím, že všechny radiátory budou uzavřeny a budou se otevírat postupně pouze po jednom. Voda jde cestou nejmenšího odporu a u samotížky to platí obzvlášť , tak že to vypadá na nějakou překážku v tom radiátoru . Bordel ve ventilu atd. Často se mi stává, že lidi mají hrozný bordel v expanzní nádobě a ten se postupně dostává do systému. Hodně zdaru a pevný nervy.
Dobrý den.
Děkuji všem za rady.
Dnešní stav: Všechny radiátory hřejí a ve vratce se vracá teplá voda ( před pročištěním ne).
Odpojil jsem koncové radiátory a kotel . Následně elektrikářským perem a proudem vody jsem pročistil téměř ucpanou vratku z obou křídel . Nejdříve to nešlo , pak vyteklo bahínko a špinavá voda. Pak vše OK.
Ucpání byl výsledek vypouštění topení na zimu ( 35 let) a postupné usazování toho co se při napouštění utrhlo z trubek a usadilo ve vratce.
Z.Vaněk
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.