Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci prodat chatu na Sázavě, ale vůbec s tím nemám zkušenosti. Jak takový prodej probíhá a případně jak správně vybrat realitku. Máte někdo větší zkušenosti než já
O to právě mi jde, proto bych chtěla dobrou realitku, se kterou má někdo dobré zkušenosti. Dé podle bilbordu a reklamy v rádiu.
Proboha jen žádnou realitku.Jakýkoliv právník to rád zajistí za pětinu ceny než realitka.Realitka udělá jenom to, že dá inzerát a potom jenom nažene kupujícího a prodávajícího k právníkovi, který to stejně vše sepisuje a dává dohromady.Realitka nic neudělá, za nic neručí.Zajímá ji jen provize.Dejte inzerát že to prodáváte bez realitky a kupci se sami ozvou a toho právníka posléze zaplatí, když nebudou muset platit zlodějskou provizi realitce.Je řada kupujících kteří kupují jen bez realitky, kteřá zvýší cenu o 5 nebo 6%, podle toho jak to jsou velcí lumpové.Kupující platí ještě 4% daň z nabytí,takže úsporu za realitku uvítá.
Musíš oslovit nějakou RK, následně to chce odhad, pokud nemáš představu o ceně a nevíš jaká je tržní hodnota tvé reality. Vše se nafotí a inzeruje. Jak se najde kupec, převede se záloha k notářovi, nebo realitce, ti pak zprostředkují prodej. Uzavře se kupní smlouva a udělá převod na katastru po doplacení zbylé částky. Zrovna nedávno jsem to podstupoval. Pokud vybereš kvalitní realitku jde to vše bez problému.
janyk: děkuji za odpověď. Nějak tak jsem si to představovala, přiznám se, že moc času na běhání nemám. V tomto případě bych dala přednost realitce, která vše za mě vyřídí. Sama bych se v tom asi ztratila...teď už vybrat jen tu správnou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.