Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohovku, kterou?

Od: koumes* odpovědí: 28 změna:

Dobrý den, narazil jsem na dvě "totožné"pohovky. Kterou z nich vzít a proč? Jednu z nich chci. Jsou hezké a snadno rozkladatelné.

temponabytok.sk/...

temponabytok.sk/...

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marf*
hodnocení

2x

Ta se vzorovanými polštáři je o chloupek větší a skoro o 20kg víc unese. Tak za mne tato. Ale obecně mi přijde tenhle nábytek jako ústřední kus historický pojem ( cs.wikipedia.org/... Dávám přednost stolku s pěknými pohodlnými křesílky a k tomu prostému gauči / gaučům někde stranou jen na spaní. cs.wikipedia.org/... Bude to asi tím, že nedisponuji TV *zdravi*.

hodnocení

1x

Zdravím.

A já budu proti všem :-D

Mně se líbí ta čokoládová.Je krásná.

Samozřejmě musíte brát v potaz,že údržba nebude jednoduchá.

A za další,rozhodnout se musíte sám,kterou chcete.

Záleží na zbytku interiéru.

veronika008*

1.) Pěkná hnědá barva.

2.) Bez pevných opěráků - více místa na sezení, ležení nebo případně věci.

krtek66
hodnocení

0x

No s tím pojmem "hezký" bych byl opatrný. To je věc vkusu. Mě osobně se nelíbí ani jedna. Tvar netvar. Nizký opěrák, nic na ruce, krátká. Nicméně já si ji nekupuji a tento názor nikomu nevnucuju. Čistě z praktického hlediska tu tmavší. Je o 12kg lehčí. A tahat to třeba do nějakého patra, to už se pozná.

hodnocení

0x

Dobrý den,

záleží k čemu Vám bude sloužit. Pokud jen jako dekorace do obýváku na občasné sezení, tak asi tu druhou a pokud na spaní, tak jedině pohovku na každodenní spaní, jinak máme každý jiný vkus, tak těžko radit,ale určitě seženete i levnější v podobném stylu. Také záleží jaký chcete materiál.

hodnocení

0x

Také bych nebral ani jednu - nelíbí se mi. Z praktického pohledu je třeba přemýšlet o možném uklízení pod sedačkou. Nesnáším "peřiny" v sedačkách, které se trhají, ztrácí, špiní. Látka by měla být pevná. Někdo má rád kůži, někdo mikroplyš, ... V každém případě rada:

Pokud chcete nábytek kupovat přes internet, nejprve si vyzkoušejte v nějakém obchodě nebo u známých... protože z internetu fotka neřekne, jak se vám bude sedět.

sedacky
hodnocení

0x

Z okolí, většinou lidi co měli koženou/koženkovou sedačku do ní už příště nejdou a vymění za textil, je to příjemnější na sezení.

No vidíš, já mám textilní, a moje příští bude určitě kožená (už mám i vybranou).

sedacky

To nepopírá to že se pak zase vrátíte *smich*

hodnocení

0x

prima-cena.cz/... tady je i jiné barvě, mně se líbí vzhledově obě, ale do koženky bych nešla...pokud budete fakt používat a rozkládat, koženka časem popraská...

pohanka*
hodnocení

0x

Za tu cenu bych se bála kvality, nebude to nic moc. Obě jsou hezké, ale můj vkus to není.

Jinak já bych sáhla po té lehčí, jak tu někdo již píše. Síly ubývají a kdo gruntuje dvakrát ročně i pod pohovkou /zvedá a odsunuje ji/, tak ho to bude časem zmáhat. Ale pohovka může být za pár let na odpis, tak se pořídí opět jiná, lehčí. Barevně se mě líbí také ta čokoládová.

hodnocení

0x

Také se mi teda nelíbí. A co ty opěráky na ruce, co jsou po stranách? To vypadá, že tam jsou jenom volně položené, tudíž při každém pohybu to bude padat na zem. Je to takové řešení nouzové. Nekoupila bych si to.

A mimochodem pro rádce "sedačky". Mám koženou už přes 30 let a jinou bych teda nechtěla. Je světle hnědá a pořád je jako nová. Ale stála tenkrát 50 tisíc. Jenomže ta mne určitě v pohodě přežije. A když si to člověk spočítá, tak za tu dobu nakoupí třeba pět "levných" pohovek, na kterých to je ale vidět, i když jsou nové. To je zase můj názor. ;) Samozřejmě ne koženkovou, ale pravou kůži.

m123*
hodnocení

0x

Za mě ta šedá :)

hodnocení

0x

Mě se nelíbí ani jedna, pocitově, asi moc pohodlná nebude. Každý je sám za sebe. Nerozumím tomu, že bych se někoho ptal, jaký nábytek koupit. Já v tom bydlím, já rozhoduju. A nábytek si musím osahat, vyzkoušet. Podle obrázku se nakupovat nedá.

koumes*
hodnocení

Dotaz jsem směřoval spíše k praktičnosti materiálu na omak u té či oné pohovky nebo trvanlivosti toho nebo onoho materiálu a o vkus se mně jednalo spíše okrajově. Pokud se týče ošahání nábytku, tak to je jistě ideální a pokud jste z Prahy nebo většího města, jistě i snadno proveditelné.

krtek66

jestli očekáváš, že sedačka za cca 8000,- bude kvalitní tak musíš být hodně naivní...

pro koumes - praktičnost materiálu z obrázku taky těžko poznáte. myslím, že na takový nákup je potřeba vyčlenit čas a do většího obchodu zajet. Nekupujete to na chvíli a pak vás to může mrzet. Zvlášť u levnějšího nábytku.

koumes*
hodnocení

krtek: Když se podíváte na nabídku pohovek.. Zjistíte, že drtivá většina se prodává pod 10k, tahle stojí kolem 11k. Snažím se porovnat dvě mězi sebou s rozdílným potahem. Pohovka z pravé kůže za 50k je fajn ale dívat se celý život na stejnou mírně šouplou pohovku, to není to co hledám. Kvalita a dokonce ani cena sama o sobě není vše.

krtek66

ano..když se podívám...právě, že dívám...a jestli tady argumentuješ tím, že "Kvalita sama o sobě není vše." tak to se asi nemáme o čem bavit:) Teď jsi akorát napsal, že jsi ten typ člověka co je mu jedno jestli to bude kvalití nebo ne. Hlavně to musí být levné a musí se to líbit. Jak když ženská vybírá auto. Může to být zmetek, hlavně, že je červené;)

Pohovka/gauč není věc na pár let. Za kvalitu se holt platí. A tohle nebude valná kvalita. Kvalitní pohovky začínají někde od 25tis.

romanj
Měl jsem sedačku že Sconta bílá eko kůže, stala 12000,vydržela 6 let ,kůže úplně svraštělá, místy úplně odpadlá až na látku a to jsem ji používal normálně, žádné dennodenní válení.eko kůži už nikdy, radši připlatit.

Mě kůže nepřipadá příjemná, je to chladivé a v létě se lepí na tělo (myslím když je člověk oblečen na lehko, např kraťasy, tričko). A cena je taky někde jinde.

koumes*
hodnocení

krtek: ne. Ve Vašem pojetí je kýžená kvalita něco, co si koupíte a vydrží to desítky let (ideálně věčně - i pro děti, které to stejně vyhodí). Kde je ale napsáno, že se na takovou jednu a tutéž pohovku chci dívat až do důchodu? Pomíjím fakt, že na každé pohovce je znát zub času.. třebaže ne tolik.. Dbám na kvalitu ale ne v tom smyslu ve kterém ji vnímáte jednostranně vy. To znamená, že kvalitní je něco, co vám vydží věčně a basta fidlátko. Kvalita je ale také něco, co vydrží hezké - po odpovídající dobu v kontextu ceny.

krtek66

koumes: no tak to jsi na omylu a akorát podtrhuješ to co jsem psal dřív. Primární funkce výrobku je jeho technický stav a funkčnost. Věc musí hlavně fungovat pro to, pro co byla vytvořena. Až další její několikátá vlastnost je vzhled. Tzn. sedačka je od toho, aby se na ní sedělo. Když se na ní nebude dát sedět tak je jedno jestli má popraskanou kůži nebo špinavou látku. Hodinky jsou ti taky naprd jestli jsou ze zlata když neukazují správně čas. Auto je ti na prd naleštěné v garáži když nenastartuješ. Tohle je přesně ten typ konzumní doby a společnosti. Nic se neopravuje, všechno se vyhodí po první vadě a kupuje nové. Ideálním příkladem jsou mobily. Nikdo nepotřebuje mobil každy rok nový, ale přesto si jej skoro každý kupuje.

Ale jak jsem psal v prvotních příspěvcích. Já v tom sedět nebudu, je to tvoje volba a můj názor na dotaz jsi četl. Tohle už je mimo téma.

koumes*
hodnocení

krtek: to chcete jako říct, že ti autoři, konstruktéři této pohovky jsou natolik neschopní, že se v oné pohovnce nedá ani pohodlně sedět a v pohovce za 25k+ se sedí jednoznačně pohodlněji? Tak to jsme od materiálu obecně (nikoliv líbivosti jak naznačujete) utekli někam opravdu hodně daleko a v reálu je něco takového nyní opravdu obtížně ověřitelné a spekulativní. Tak jak jsem naznačil v minulém příspěvku. Kritérií kvality o praktičnosti ani nemluvě může být vícero a ano jedna z nich a podstatná je "pohodlnost sezení". To je ale vše. Stejně plujete na vlnách relativity každého zákazníka a jeho prioritách/preferencích. To je také důvod, proč jsem dotaz formuloval poměrně konkrétně na dvě pohovky a materiál, abychom se nedostávali do filozofických tebat jako je tato. V každém případě i tak díky za prezentované názory.

krtek66

konstruktér a designér jsou úplně 2 rozlišné povolání. Designér vymyslí vzhled a konstruktér to musí jen vyrobit. Kdyby záleželo jen na konstruktérovi tak takové sedačky nikdy neopustí výrobu. Mám jednoho doma. Designér dělá, aby se to prodalo, konstruktér, aby to fungovalo podle toho jak to designer namaloval. Nic víc nic míň. A už asi mlčím...jen poslední rada, která tu už zazněla...nekupovat na intenetu...přijet, osedět, vyzkoušet..sám jsem si musel pro sedačku jet z Přerova až do Hradiště, abych se ujistil, že je to ta, která mi bude vyhovovat.

Romanj, ale "eko kůže" není pravá kůže, ale moderně zpracovaná koženka. A že se Vám drolila a svraštěla, není vůbec divné, ale normální. Asi si lidé pod pojmem "eko kůže" představují nějakou ekologickou pravou kůži, nebo co. A pro tazatele. Je to záležitost vkusu a nároků. To je to samé, jako kdybyste řekl, že Vás nebaví se celý život koukat na obraz od Picassa, nebo na oiriginál secesní komodu. A že je lepší si koupit krásnou novou komodu, v obchodě Ikea. ;) *smich*

romanj
Suzymon,asi jsem to napsal špatně,já vím že to není pravá kůže,to by stála podstatně víc:)

Když suzymon zmínila Ikea, tak tam je běžné, že na kontaktních plochách (sedák, opěradlo) je kůže, na zbytku koženka, a ani při pozorném pohledu nepoznáte rozdíl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]