Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovali bychom poradit jakou vhodnou velikost ocelového vinglu (úhelníku) zvolit na atiku garáže. Vzdálenost mezi podpěrnými cihlami je cca 75 cm (lze ji ovšem zmenšit či navýšit). Vingly se budou vkládat po dvou, celkové zatížení nad vingly je 110 kg ( 3 řady cihel tloušťky 25 cm). Přemýšlíme nad viglem 60x60x8mm - je tento rozměr dostatečný? Jaký je optimální rozměr pro tento stavební záměr? Děkuji za odpověď, Míša
Pokud by mi někdo šikovný mohl poradit s vhodným výběrem ocelového úhelníku, byla bych mu vděčná. Jak jsem již psala. Jedná se o atiku - vyzděné zábradlí. Aby mohla pod zábradlím protékat voda bude v první řadě položena cihla - následuje díra cca 75 cm - dále cihla- díra a vše se opakuje. Na tuto 1. řadu se budou pokládat 2 ks ocelových úhelníků cca rozměrů 60x60mm a na ně se vyzdí 3 řady nad sebou cihel (pálených šíře 25 cm)- tedy max. zatížení, které hrozí je 100kg na cca 75 cm pro dva ocelové úhelníky. Nad cihlami- jelikož se jedná o zděné zábradlí nebude již nic více pouze oplechování (pozink plechem tl. cca 0,55). Cihly budou omítnuty běžnou omítkou (fasáda). Potřebovala bych poradit či spíše vypočítat někým erudovaným jaký vhodný profil (ocelový úhelník) vybrat. Foto bohužel přiložit nemohu-vše se bude teprve realizovat, ale myslím, že jsem popsala snad podrobně- lépe již nesvedu. Jinak máme vymyšlenou variantu 60x60x8 mm- ten to unese- ale pokud by se dal použít profil slabší- raději bychom slabší. Nechceme však dohady, ale výpočet. Za odpovědi děkuji. Míša
Bez problémů to unesou a ještě s rezervou. Však si ně stoupněte třeba ještě se sousedem a uvidíte.
Tak tady máte výsledek např. pro profil L51x51x3,2 se zatížením cca 200kg.
Průhyb 0,1 mm, zatížení OO prd a to je pozor pouze 1 L profil. A proč to chcete počítat? Šupněte tam prostě takový profil, ať Vám z toho nevypadnou cihly a je to. Klidně i nějaký L 30 x 60 x 4. Vaše zatížení je opravdu nicotné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.