Dobrý den, potřebovala bych poradit jak na rekonstrukci jádra bez bourání a za rozumnou cenu.Nejlevnejsi co jsem našla je nástřik stěn (o což mi jde)speciální barvou,která je voděodolná atd.ale cena je jen za vnitřek 23000-, . Slyšela jsem,že lze natřít i fasádní barvou.Polepovat fólií nechci.Obklad deskou vyjde podobně.Jaké máte zkušenosti vy? Děkuji
Však taky @masterjoe psal jen pouze o vyzdění samotné příčky. To by ta cena tak odpovídala
mys*
Ale neodpovídá mému dotazu.Kde je snad jasný ,že hledám něco levnějšího než těch 23000,-.Proč mi vůbec radí.Co mi to jako dalo?To,že je to lepší vybourat je jasný.Ale na to snad každý hned nemá!
Pokud si udělá vše samodomo tzn jen za materiál , tak se dá cena vejít do +-40 000kč!.raději bych si k 23 000kč místo barvy přidal další a udělal kvalitně jádro z ytungů nebo porfixů!
Jasně,proto píšu že se dá vejít do+-40 tisíc a raději bych si par korunpůjčil než drahou barvu a pak zjistíte že to stejně není to pravé ořechové a že se ty peníze v podstatě zbytečně utratily!.Osobně mně to stálo 30 tisíc,včetně plovocí podlahy do pokoje,a lina do druhého,zbytek dlažba,ale materiál jsem si nakoupil za své,práci sám (elektro kamarád zadara a voda kolega od firmy za 2,5 i s materiálem (bez sanity)Ale jsem zedník a dělal jsem u stav.firmy.U dnešní firmy bych dokonce i materiál měl levněji v sumáru min 10%.
Na váš dotaz nevím na kolik by to vyšlo ale jeden tehdejší kolega od firmy si koupil pár SDK desek a přes umakart to prošrouboval a sdk obložil a taky jej to vyšlo na pár korun,co já vím tak asi 15 let zpět na necelých deset tisíc ,v podstatě taky jen materiál!
ještě mne tak napadlo co tkhlejen obložit? to by taky udělalo své a relativně také za málo .a nemusíte ani kupovat drahý mamut ale stačí iobyč flexi na obklady a bude držet jako "židovská víra"!
Nejpěknější koupelna bez vybourání umakartu je s použitím desek ABITIBI,Sám jsem řešil inovaci povrchu jádra několikrát s použitím dekoračního lina.Rekonstrukci jsem řešil i pokrytím umakartu lepidlem s perlinkou.Pak se pokračuje stejně,jako s vyzděným jádrem.Tedy obklady keramikou.Rozhodně i tady je největším nákladem práce firmy,která bude rekonstrukci provádět.Lino se dá při trošce šikovnosti realizovat samodomo.Pak náklady nepřesáhnou 10 000Kč.Instalace vody a odpadů musí ale stejně provádět firma.
JABRAKA
johan*
Chci jen reagovat na vaši poslední větu. Není důvod, proč by vodu a odpad musela realizovat firma. Kromě přeložky plynu jsem si dělal vše sám. K dotazu: na umakart se používají speciální barvy a lepidla (tmely), ale osobně bych jim moc nedůvěřoval ohledně životnosti a stálosti především ve vlhkém prostředí, ale nemám s nimi vlastní zkušenost. Raději bych došetřil a realizoval nové jádro.
jabraka*
To"Johan
Když je někdo tak šikovný,jako ty,pak sláva.Ale většina laiků,kutilů spíše nadělá škody,hlavně v paneláku,kde je nutno respektovat i to,že to,co je ve stoupačkách,není moje.
Já jsem třeba nemel plíseň žádnou na umakartu když jsem ho rozebíral, záleží kdo jak koupelnu udržoval. Jestli nechcete bourat dá se umakart trochu prebrousit odmastit popř.natřít adhezním můstkem a na to rovnou lepit pvc,ty obklady atitbiti co navrhoval jabraka nebo rovnou obkladacky. Ty obkladacky jdou i přímo silným lepidlem jako je mamut, nebo stěnu přetáhnout flexi lepidlem s perlinkou a na to dlažba nahoru štuk ( pro někoho prasarna, ale znam minimálně 2 lidí kteří to tak mají. Měl jsem původně taky na umakartu přilepený lepidlem 2 rady obkladaček a sundat šly hodně těžko. Nejlevněji to vas to vyjde natřít nějakou omyvatelnou barvou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.