Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit lišejník a praskliny z terasy

Od: pepesik odpovědí: 2 změna:

Poraďte prosím jak odstranit lišejník a praskliny v betonu z venkovní terasy?Praskliny v betonovém povrchu jsou cca.1mm široké kolem půl metru dlouhé místy otvory cca. 3x3 cm do 5mm hloubky.Mám obavy že pro zatékání dešťové vody se to bude za mrazů zvětšovat i díky lišejníku, který už jsem zkoušel vyhubit vším možným od modré,zelené skalice,Kuprikolu,vápnem a všechny prostředky na lišejník co se dají kupit.Vždy asi po půl roce se objeví znova a kvůli němu mám obavy něčím beton natřít aby mi to ta zelená bestie nepotrhala jak pod nátěrem poroste.Předpokládám že je třeba ten lišejník zlikvidovat a až po té opravovat beton případně aplikovat nějaký nátěr.Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladislavtikal*
hodnocení

0x

dobry vecer asi by nejlepsi bylo to umyt tlakovou myckou wapkou a po odstaneni vseho co nebude drzet tak zacit opravovat but presterkovat a nebo zalit flexibilnim lepidlem na dlazbu

pepesik
hodnocení

Tlaková myčka samotná nepomůže lišejník se zase objeví.Předpokládám,že nejlepší postup by asi byl vyhubit nějak ten lišejník a pak trhliny v betonu něčím zatmelit a celý betonový povrch natřít nějakým vhodným nátěrem který by zabránil zatékání do prasklin.Zapoměl jsem uvést že terasa je v patře nad místností.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]