Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
může mi někdo ve zkratce sepsat co je potřeba k dodatečnému zanesení objektů do katastru.
Potřebujeme vyřešit, aby následně mohlo být k dispozici na prodej.
Přikládám obrázek z pozemku na iktastru, u hlavního domu není zanesen přístavek, což by neměl být problém doměřit, protější dům je v pořádku, ale na něj navazuje dřevená stodola a garáž, které v katastru nejsou + ještě jedna garáž, obě jsou zděné s elektřinou, bez topení a kanálů. Jsou poměrně v dobrém stavu a je škoda srovnat je se zemí.
Máme známé geodéty, ale věřím že bude potřeba několik posudků o všem možném.
Děkuji za odpověď
Jednoduché řešení, dojděte na stavební úřad, k příslušné úřednici, ta Vám dá seznam všeho co musíte zařídit, aby mohla udělat dodatečné stavební povolení, schválení a zanést do RUIANU. Pak teprve katastr. Proč navštívit nejdříve úřednici? Páč káždá si to dělá po svém, a mne nechali běhat mezi katastrem a stavbním úřadem 4x. Jelikož je to vedle, nedělalo mi to problém, jen úředníci chtějí pokaždé něco jiného.
Nejprve je třeba zjistit, proč není ta přístavba zanesena do katastru. Může jít o nepovolenou stavbu, nebo o stavbu povolenou, ale nezkolaudovanou, nebo stavbu povolenou, zkolaudaovanou ale nezapsanou. Taky může jít o stavbu sice povolenou, k níž se ale nedochovaly žádné doklady ani projektová dokumentace (tzv. historický stav). Od toho se potom bude odvíjet postup stavebního úřadu - buď s vámi zahájí řízení o odstranění nepovolené stavby, v rámci tohoto řízení máte možnost požádat o dodatečné povolení. Nebo vás vyzve k pořízení dokumentace skutečného provedení stavby (pasportu stavby), který následně ověří, a tím "zlegalizuje" současný stav stavby. S ověřeným pasportem a geometrickým plánem zaměření obvodu budovy potom zamíříte na katastrální úřad, aby stavbu správně zanesl do katastru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.