Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
může mi někdo ve zkratce sepsat co je potřeba k dodatečnému zanesení objektů do katastru.
Potřebujeme vyřešit, aby následně mohlo být k dispozici na prodej.
Přikládám obrázek z pozemku na iktastru, u hlavního domu není zanesen přístavek, což by neměl být problém doměřit, protější dům je v pořádku, ale na něj navazuje dřevená stodola a garáž, které v katastru nejsou + ještě jedna garáž, obě jsou zděné s elektřinou, bez topení a kanálů. Jsou poměrně v dobrém stavu a je škoda srovnat je se zemí.
Máme známé geodéty, ale věřím že bude potřeba několik posudků o všem možném.
Děkuji za odpověď
1x
Jednoduché řešení, dojděte na stavební úřad, k příslušné úřednici, ta Vám dá seznam všeho co musíte zařídit, aby mohla udělat dodatečné stavební povolení, schválení a zanést do RUIANU. Pak teprve katastr. Proč navštívit nejdříve úřednici? Páč káždá si to dělá po svém, a mne nechali běhat mezi katastrem a stavbním úřadem 4x. Jelikož je to vedle, nedělalo mi to problém, jen úředníci chtějí pokaždé něco jiného.
0x
Nejprve je třeba zjistit, proč není ta přístavba zanesena do katastru. Může jít o nepovolenou stavbu, nebo o stavbu povolenou, ale nezkolaudovanou, nebo stavbu povolenou, zkolaudaovanou ale nezapsanou. Taky může jít o stavbu sice povolenou, k níž se ale nedochovaly žádné doklady ani projektová dokumentace (tzv. historický stav). Od toho se potom bude odvíjet postup stavebního úřadu - buď s vámi zahájí řízení o odstranění nepovolené stavby, v rámci tohoto řízení máte možnost požádat o dodatečné povolení. Nebo vás vyzve k pořízení dokumentace skutečného provedení stavby (pasportu stavby), který následně ověří, a tím "zlegalizuje" současný stav stavby. S ověřeným pasportem a geometrickým plánem zaměření obvodu budovy potom zamíříte na katastrální úřad, aby stavbu správně zanesl do katastru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.