Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím nahradit tento zámek

Od: elfranco odpovědí: 11 změna:
Zdravím, zalomil se mi nedavno klic v zamku a potřeboval bych vymyslet, jak zabezpečit svou garáž. Tento typ zámku uz se nevyrábí. Mám klasicke staré vrata, ktere se vyklapi nahoru. Tento zamek byl z boku vrat a po uzamčení vysunul závoru do boku. Vrata maji uprostřed tahlo do země a pokud vim ttak normální vrata maji zamek uprostřed krery zablokuje tahlo. Chtel bych vedet, jestli se da sehnat nejaka podobna náhrada zámku, co je na fotce a pak taky jestli existuje nejaka univerzální fabka s mechanismem, co zablokuje táhlo. Popřípadě odkazy na to.. nebo jestli rovnou mam povolat nejakeho zámečníka.
Čím nahradit tento zámek
Čím nahradit tento zámek #2

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ale ta "západka"zámku z odkazu má rozměr jen 20x3mm, na rozdíl od zámku původního, kde západky jsou masívní a ještě dvě (na každé straně)...ten z odkazu je rozvorový, je k němu třeba další příslušenství, nedá se bez úprav použít místo původního...snad náhrada přídavným zámkem, odsud...tady přímo váš typ GERDA ve trošku jiném provedení, snad si dobře vyberete...

Podobný vašemu...

To Nonek - jenže to, co jste nalinkoval, je přídavný zámek - ten je na garáž nevhodný - jednak závora je krátká, navíc to nemá madlo, takže selý mechanismus taháte klíčem, ktrerému se to dlouho líbit nebude

Přídavný zámek je z principu určen pouze jako sekundární zabezpečení třeba vchodových dveří bytu, neni rozhodně určen jako primární zamykací mechanismus

To máte sice pravdu, ale ten původní byl podle mne taky přídavný,... tady podobný, od stejné firmy...a zde originál, sice na polských stránkách, ale snad bude i jinde

A ještě popis v polštině...takže oprava, ten váš je typ ZW-WA-073

hodnocení

2x
Zalomený zbytek klíče by šikovný zámečník neměl mít problém vybrat.
Zámek jde rozebrat, vyčistit, namazat, nastavit, udělat nový klíč, případně vložit nová "střeva".
Bylo by škoda vyhodit zámek, který zřejmě roky dobře sloužil a předělávat bránu a zárubeň na jiný typ zámku jen kvůli zlomenému klíči.
Zkuste najít klíčovou službu, výrobnu klíčů a pod.

hodnocení

1x

No mě by přišlo normální po letech ten zámek prostě vyměnit. Garážové rozvoráky se dělají stále :

klicevodnany.cz/...

elfranco
hodnocení

Tak i to by bylo fajn, je pravda ze zamek byl zatuhly a klice do nej sly spatne, ale uz zadny nemam, bylo by potreba vyrobit novy ale spis jestli nejaky zamecnik dela tento typ..
Pro Zámečníka s velkým Z to bude výzva, zvládnout opravu takového typu zámku. Vyměnit kus za kus není problém, to dokáže i "nějaký"... Ale opravit, upravit, uschopnit, to je něco. To zvedá sebevědomí.
Jen musíte Zámečníka nebo i kutila dostatečně motivovat, podrejpnout:
Když Vy to nedokážete, tak už nikdo...

hodnocení

0x

Pokud by zámek nešel opravit, pak myslím, že by šel po drobné úpravě protikusu zámku použít tento zámek.

jankruml
hodnocení

0x

Dobrý den,

vyřešil jste nějak problém?

Mám uplně ten stejný. Mám tam teď zbastlený nábytkový zámek.

Děkuji Kruml

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]