Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mezera mezi parapetem a rámem okna

Od: miroslav41 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

mám problém, nechal jsme si udělat okna a zedník mi udělal zednické práce,jenže mezi vnitřním parapetem a rámem okna mám mezeru od 1 do 3mm. Parapet nepřiléhá až k rámu okna v některých místech méně a v některých více :(Jde z mezery chlad a mírně dás se říci,že profukuje.

Neporadí mi prosím někdo jak nebo čím to pěkně zadělat,aby to trošku vypadalo a mělo to účinek?
Předem Vám děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Nechal jsi si udělat okna?Jaká okna?klasická,eurookna, plastová?Nu ale kdo to dělal,má zabezpečit naprostou těsnost okolo okna.Přece není problém u jakéhokoliv okna utěsnit prostor okolo rámu PUR pěnou?Pokud to neudělali,reklamuj to.Nebo to předělej sám.Parapetní deska se připevňuje zapěněním zespodu a tlak pěny ji přitlačí na rám.Tam tedy také nesmí zůstat škvíra.

Pokud chceš poradit rychlou opravu situace,tak vezmi silikon,škvíru ještě trochu roztáhni,třeba dřevěným klínkem a vstříkni do škvíry silikon.Po vyjmutí klínků se mezera stáhne a vytlačí přebytek.Ten se setře suchým hadříkem a pod rámem ti určitě foukat nebude.Pokud je mezera zespodu pod parapetem,zamázni ji akryltmelem.

JABRAKA

arakain77*

Parapety jsou špatně usazeny.Doporučuji reklamovat tomu,kdo je usadil,ať si to předělá.Narvat tam silikon je ta poslední volba.Parapety mají zapadnout do zámku podkladního profilu okna tak,aby netvořily mezeru.Na to ty zámky jsou.Před usazením parapetu doporučuji podmáznot maltou do roviny a po hranu zámku.Při větší mezeře podbetonovat tak,aby jste ale neudělali tepelný most.Nejlépe do betonu nejblíž oknu vtlačit polystyren.Pak stačí trochou silikonu(např.) přilepit parapet bez jakýchkoliv škvír a následných uměleckých děl...lepení na pěnu není dobrý nápad.Musí to být machr,aby lepil parapety na pěnu.Moc lidí to dělá,ale neumí.

hodnocení

2x

ale to je špatná montáž, tam Vám bude táhnou hodně dlouho, klidně se udělají vlhké fleky, klidne i plíseň. Je třeba dílo předělat opravit, utěsnit.

Nebo chcete jen utěsnit dírku?

miroslav41
hodnocení

Okna se dávaly malinko menší kvůli zateplení paneláku do budoucna, jinak jsou to platová 7komorová okna,zedník musel dát parapet výše protože celý rám byl výše vzhledme k tomu že okan byly malinko menší a tak dal zespodu betonek a na něj dal lepidlo a položil vnitřní parapet, ale lepidlo asi nepruží jako ta pěna a tak to kleslo dolů a objevila se mezi rámem a vn. parapetem ta mezera :(

jabraka*

Tak to udělej jak jsem poradil a budeš to mít v cajku.

JABR

miroslav41
hodnocení

A jak to mám nechat opravit? Celé parapety shodit a vše udělat znovu?

to si musíte zdůvodnit sama. Já jen naznačuji že je něco špatně. Víte jaký tepelný most Vám udělal zedník...

jabraka*

Předělávat to je nesmyslné.Pokud ti kolem okna fouká a je to jen škvíra,zatěsni ¨ji a nenech se strašit!Vždyť budete ještě dělat venkovní zatelení a topřekryje ostatní neduhy.

JABRAKA

Jardo, jak zničíš tento tepelný most? : " tak dal zespodu betonek a na něj dal lepidlo
a položil vnitřní parapet" Zvenku dají parapet, možná 2 cm EPS, víc ani kousek páč by zadělali výtok z rámu.
Pana tazateli, omlouvám se, že jsem z Vás udělal ženu, ale prosím, koukněte zvenku na rám. jak vysoke je od betonku k výtoku rámů?
Děkuji
Až se dude okolo rámu dělat plíseň, vzpomeňte si na mě. Jarda Vám pak sdělí, že je třeba větrat.

miroslav41
hodnocení

Díky všem za rady,už to mám zadělané bílým tmelem, snad vše bude OK, ale jak píšete větrat to chce asi určitě. Na předělávku celých parapet jsem už opravdu neměl nervy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]