Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tvoření třísek zůstávajících na dřevu/poleni

Od: pu® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, milí rádcové,

byl by mi někdo schopen poradit, jak se říká činnosti, při které tvořím minitřísky, které pak ale zůstávají na dřevu? Viz obrázek.

Předem děkuji!

Tvoření třísek zůstávajících na dřevu/poleni

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Tak tuším, milá pu, že to zas bude nějaký překladatelský oříšek, že?

Marně jsem přemýšlel, jak se tomuhle nápadu říká a zřejmě jsme mu neříkali nijak. Nicméně jsem našel výrazy " chlupaté dřívko" a " strouhání ježka"

doplněno 13.06.18 16:20:

Rádo se stalo *jasne*

pu®
hodnocení

Je to tak :) Máte teda pamatováka! A hlavně jste mi vytrhl trn z paty, vůbec nic jsem nenacházela... Tohle se tam docela i hodí. Jste vítěz a moc děkuju! *zdravi*

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, já bych řekl, že nejde o umění, ale o přípravu dřevíčka na zátop (do kamen nebo do krbu). No, já bych si to nazval třeba hoblinkování nebo hoblinkování polínka. Ovšem, může to mít skutečně nějaký asi spíše krajový název (třeba v nářečí). Zdravím!

doplněno 13.06.18 16:19:

Nemáte zač. Mamka říkala v kuchyni, že nožem nahoblinkuje tabulku čokolády na posyp třeba poháru se šlehačkou. No, a s tím dřevíčkem je to "opticky" podobné.

pu®
hodnocení

..."hoblinkování" taky není vůbec od věci, díky za další tip!

jofa*
hodnocení

0x

Jak by se tomu mělo říkat než hraní si s nožem a klackem. Možná, že někdo z UMPRUM by to nazval umělecká práce se dřevem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]