Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

RADIK nebo KLASIK?

Od: rtepdlogrtep® odpovědí: 12 změna:
Jaký je rozdíl mezi radiatorem KORADO RADIK a radiátorem KORADO KLASIK. Samozdřejmě kromě ceny. V obou případech se jedná o typ 20-6110. Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

vývody pro trubky, jedny jsou jen dole a druhé z boku

koukněte korado.cz/...

hodnocení

2x
Korado RADIK KLASIK 20 6110

Model RADIK KLASIK je deskové otopné těleso v provedení KLASIK, které umožňuje levé nebo pravé boční připojení na rozvod otopné soustavy. Svou konstrukcí je určeno pro otopné soustavy s nuceným nebo samotížným oběhem. Ze zadní strany jsou přivařeny dvě horní a dolní příchytky, otopná tělesa o délce 1800 mm a delší mají navařena šest příchytek.
Radiátor má šířku 66mm a skládá se ze dvou desek.
Rozměry: výška 600mm, délka 400mm

Korado RADIK VK 20 6110

Model RADIK VK je deskové otopné těleso v provedení VENTIL KOMPAKT, které umožňuje pravé spodní připojení na otopnou soustavu s nuceným oběhem. Ze zadní strany jsou přivařeny dvě horní a dolní příchytky, otopná tělesa o délce 1800 mm a delší mají navařena šest příchytek.
Radiátor má šířku 66mm a skládá se ze dvou desek.
Rozměry: výška 600mm, délka 1100mm

uý je to OK?

hodnocení

KORADO radiátor 20 600x1100 Klasik-206110
KORADO radiátor 20 600x1100 Radik - 206110
Výška H 600 mm
Délka L 1100 mm
Hloubka B 66 mm
Připojovací rozteč h=H 54 mm
Připojovací závit 4 x G½ vnitřní
Nejvyšší přípustný provozní přetlak 1,0 MPa
Nejvyšší přípustná provozní teplota 110 °C
Mně zajímá rozdíl. Zkus to Milane ještě vylepšit.

asi musím polopatě?

Klasik, jen levé a pravé připojení, pro nucený i samotížný oběh

Radik jen pravou spodní a na nucený oběh?

co dál?

hodnocení

No?... Tak mě ještě napiš výkon při 70 stupních C u obou těchto typů a bude to oukej. Možná, to bude o co mě jde. KORADO radiátor 20 600x1100 Klasik-206110
KORADO radiátor 20 600x1100 Radik - 206110

Na to jsem krájkej, ale když zkusíte na technických listech Korada.cz , tak určitě uspějete

dzejar*

viz tzb-info.cz/...

myslel jsi 70°C střední teplota radiátoru, nebo přívodní.*smich*

Jinak Korado - výrobce

Radik - název druhu radiátoru od výrobce Korado - deskový

Klasik - druh deskového radiátoru s vývody do stran

VK - připojení ze spodu s vestavěným ventilem

KORADO RADIK a KORADO KLASIK je to samé

PS přibližně stejný rozdíl je mezi např. Škoda auto a Škoda Fabia *zed*

rokota*
hodnocení

KORADO rad.20 600x1100 Klasik - 1364W
RADIK KLASIK 20 600x1100 1020W Takže díky za rady - dle nastudování jsem zjistil, že výrobci nebo prodejci využívají neznalosti zákazníků a uvadějí výkony /W/ někde při 90 stupních C. někde při 70 stupních C. Takže milane se omlouvám a vlastně už při první odpovědi bylo vše vysvětleno. Není nad to přijít na věc sám.

Není zač se omlouvat, ale já netušil co potřebujete vědět o teplotě °C K čemu to je dobré?

rokota*
hodnocení

No, milane určitě když by jsi se rozhodoval o koupi radiátoru u dvou prodejců nebo dvou výrobců, z nichž jeden by měl výkon o 300W vyšší (při zhruba stejné ceně), určitě bys i Ty volil radiátor s vyšším výkonem. To, že jeden výrobce uvádí výkon při 75 st.C a druhý při 90st.C jsem nevěděl a proto jsem se obrácel na poradnu - v čem tkví navýšení výkonu u jednoho z nich. Pak se mi to podařilo nastudovat a vše bylo jasné..

ale rokoto, teď zrovna vybírám radiátory ale ne podle toho jestli do nich pustím 75°C nebo 90°C,

hodnocení

Milane, u Radika i u Klasika, lze si vybrat zda chci vývody z boku, zespod nebo kombinovaně. Mně zajímá rozdíl, ale jinak děkuji za snahu.
doplněno 04.11.09 17:14: shop.ok-top.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]