Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úprava kreditní karty folií

Od: karta odpovědí: 7 změna:
Dobrý den.
Dostal jsem napadá že bych si ,, vylepšil"svoji kredit kartu. S tím že bych si kartu wrapnul (fólie ktere se používají na ochranu laku aut). Důležité informace, jako podpis, atd, bych vyříznul fólii. Myslíte že mi takovou kartu veme bankomat?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

9x

Dobrý den, tento nápad nebudu hodnotit (i když něco si o něm myslím), ale měl bych obavu, že tam kartu dostanete, ale ven už možná nikoliv. Mně už bankomat kartu jednou "sežral" (a nevrátil) a to nebyla silnější ani jinak upravená, tak to raději nedělejte. Ostatně, co tou úpravou sledujete? Zdravím!

"...co tou úpravou sledujete?"

Tak mě napadlo, jestli to není proto, aby jí původní majitel nepoznal. :-D

hodnocení

8x
"Myslíte že mi takovou kartu veme bankomat?"Vezme jí určitě, je ovšem otázka, jestli jí taky vrátí :-D. Pořiďte si zlatou a opravdu "kreditní" kartu a nemusíte nic upraovat. Budete mít jistotu, že vám jí bankomat určitě vrátí a Vaše okolí bude padat na zadek. ;)

hodnocení

5x

Rozmáhají se teď bankomaty, kam kartu nestrkáte, ale jen přikládáte (bez kontaktní), v tom případě je to naprosto bezpečné. Jakmile se někde folie poodlepí může se v bankomatu zaseknout. Není to tak dávno, co mi bankomat vyplyvnul moji kartu ohřátou jak z kamínek, tak opatrně. Zahřívání lepidlo folie určitě nemá rádo.

hodnocení

0x

Budu za strašpytla, kverulanta a toho, co maluje čerta na zeď, ale krom technické stránky věci má celá záležitost ještě podtext právní. Kredit karta je platební prostředek. A na padělání a pozměnění platebního prostředku se vztahuje § 234 Trestního z/.... Modelová situace: S takto "upravenou"kartou se pokusíte zaplatit. Obchodníkovi se karta bude zdát podezřelá. Následuje přivolání policie a hezké chvilky, strávené vysvětlováním a sepisováním protokolu na služebně. Nakonec se sice zjistí, že kartě v podstatě nic není, k úpravě ve smyslu paragrafu nebo dokonce padělání nedošlo, ale to už budete mít na hodinkách o nějakou tu hodinu víc a den (v lepším případě) vylepšený nevšedním zážitkem. Stojí to za to?

gothay*
hodnocení

0x

Nápad dobrý, udělat si vlastní nevšední design je fajn. Ale v dnešní době kdy vám na kartě banka udělá design podle vašeho přání (obrázku) je to celkem zbytečný risk.

still10k*
hodnocení

0x

Snad všechny lepší banky už dnes dělají vlastní náměty na přání. Dejte si udělat novou kartu s vlastním potiskem přímo u nich. Stojí to asi stovku, nebo dvě, mají to v ceníku. Hledete na webových stránkách svojí banky.

doplněno 29.06.18 01:55:

mesec.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]